Επαναπατρίστηκαν για να δικαστούν οι Αμερικανοί τζιχαντιστές που κρατούνταν σε Συρία και Ιράκ

Must Read

Όλοι οι Αμερικανοί τζιχαντιστές οι οποίοι διώκονται για τη στήριξη που παρείχαν στο Ισλαμικό Κράτος και μέχρι πρότινος κρατούνταν στη Συρία και στο Ιράκ επαναπατρίστηκαν στις ΗΠΑ με σκοπό να τους οδηγήσουν ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Την είδηση αποκάλυψε το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, καλώντας συγχρόνως και άλλες χώρες των οποίων υπήκοοι πολέμησαν στο πλευρό του Ι.Κ. να πράξουν το ίδιο.

Τέσσερα φερόμενα μέλη του Ισλαμικού Κράτους παραδόθηκαν στις αμερικανικές δικαστικές Αρχές, ανεβάζοντας σε 10 τον αριθμό των μαχητών που κατηγορούνται για τρομοκρατία. Συνολικά 27 Αμερικανοί πολίτες έχουν επαναπατριστεί από τα κέντρα κράτησης που ελέγχουν οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), ο συνασπισμός Κούρδων και Αράβων μαχητών που υποστηρίζεται από την Ουάσινγκτον.

«Με τους επαναπατρισμούς αυτής της εβδομάδας οι ΗΠΑ έφεραν πίσω όλους τους Αμερικανούς μέλη του Ι.Κ. που κρατούνταν από τις SDF και σε βάρος των οποίων έχουμε απαγγείλει κατηγορίες» εξήγησε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης και αρμόδιος για θέματα εθνικής ασφάλειας Τζον Ντίμερς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τύχη των ξένων πρώην μαχητών του Ι.Κ. που κρατούνταν στη Συρία και στο Ιράκ σε πολλές περιπτώσεις μαζί με τις γυναίκες και τα παιδιά τους διχάζει τις ΗΠΑ και την Ευρώπη. Οι ΗΠΑ επιμένουν ότι πρέπει να επαναπατριστούν στις χώρες τους. Αντίθετα οι Ευρωπαίοι και πολλές αραβικές χώρες αντιμετωπίζουν το ζήτημα διαφορετικά, καθώς προτιμούν να δικαστούν και να εκτίσουν την ποινή τους στις χώρες όπου διέπραξαν τα εγκλήματά τους. Ειδικά Γαλλία και Βέλγιο έχουν υιοθετήσει μια «κατά περίπτωση» πολιτική για να επαναπατρίζουν τα μικρά παιδιά των τζιχαντιστών ή τις συζύγους τους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This