Ο Υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας υποστηρίζει την επιβολή κυρώσεων… στην Ρωσία!

Must Read

Η Ελλάδα κατά τους τελευταίους μήνες βλέπει τα κυριαρχικά της δικαιώματα να παραβιάζονται, τα υδάτινα και εναέρια σύνορα της να αγνοούνται και την Τουρκία να προσπαθεί να σφετεριστεί την Ελληνική ΑΟΖ και να δημιουργήσει επεισόδιο μεταξύ των δύο χωρών.

Ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης η χώρα μας ζήτησε το αυτονόητο, δηλαδή κυρώσεις απέναντι στο καθεστώς Ερντογάν, ένα από τα πιο πρόστυχα και επιθετικά καθεστώτα του 21ου αιώνα. Η Ευρώπη με την σειρά της, με πρώτη πρώτη την Άνγκελα Μέρκελ αγνόησε τα δίκαια αιτήματα της Ελλάδα.

Αλλά τελικά ό,τι δεν κάνει η Γερμανία για τα μέλη της Ένωσης που δέχονται επίθεση, φαίνεται πως είναι διατεθειμένη να κάνει ως αντίδραση για τα εσωτερικά προβλήματα της Ρωσίας.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χέικο Μάας ζήτησε νέες κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως αντίποινα κατά της Ρωσίας για τη δηλητηρίαση του ηγέτη της αντιπολίτευσης Alexei Navalny με αυτό που πολλά ανεξάρτητα εργαστήρια πιστεύουν πως είναι το σοβιετικής εποχής δηλητήριο Νόβιτσοκ.

Ο Navalny ανάρρωσε από την δηλητηρίαση του και τις τελευταίες εβδομάδες ξύπνησε από το κώμα στο οποίο βρέθηκε όταν ξαφνικά αρρώστησε κατά τη διάρκεια πτήσης του στη Σιβηρία. Με πρωτοβουλία της Γερμανίας ο Ναβάλνι μεταφέρθηκε εν συνεχεία στο Βερολίνο καθώς υπήρχαν υποψίες πως η ρωσική κυβέρνηση βρισκόταν πίσω από την δηλητηρίαση του. Οι Γερμανοί γιατροί που τον παρακολούθησαν λένε ότι δηλητηριάστηκε με τον δηλητήριο Novichok, μία απαγορευμένη θανατηφόρα ουσία που χρησιμοποιούταν στην Σοβιετική Ένωση.

Η Γερμανία, η Γαλλία και άλλες δυτικές χώρες ζήτησαν εξηγήσεις από το Κρεμλίνο για την ασθένεια του Ναβάλνι. Η Ρωσία αναφέρει με την σειρά της ότι δεν έχει δει κανένα αποδεικτικό στοιχείο ότι ο Ναβάλνι δηλητηριάστηκε και αρνείται τη συμμετοχή σε οποιαδήποτε επίθεση εναντίον του.

«Είμαι πεπεισμένος ότι δεν θα υπάρχει πλέον τρόπος να λυθεί το πρόβλημα πέρα από την επιβολή κυρώσεων», δήλωσε ο Μάας στo t-online σε συνέντευξη του το Σάββατο. «Οι κυρώσεις πρέπει πάντα να είναι στοχευμένες και αναλογικές, αλλά μια τέτοια σοβαρή παραβίαση της Διεθνούς Σύμβασης για τα Χημικά Όπλα δεν μπορεί να παραμείνει αναπάντητη. Σε αυτό, είμαστε ενωμένοι στην Ευρώπη», πρόσθεσε ο Μάας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This