«Ο Καπιταλισμός απέτυχε»! Το σκληρό μήνυμα του Πάπα για την πανδημία

Must Read

Ο Πάπας Φραγκίσκος εξέδωσε μία νέα παπική εγκύκλιο, μέσω της οποίας ζητάει περισσότερη αλληλεγγύη για τον συνάνθρωπο με σκοπό την αντιμετώπιση των μεγάλων παγκόσμιων ζητημάτων. Επιπλέον επικρίνει τις «μαγικές θεωρίες» του αγοραίου καπιταλισμού ως τη μόνη λύση για τα παγκόσμια προβλήματα.

Ο Πάπας Φραγκίσκος μοιράστηκε τη νέα εγκύκλιο του σε μια ομιλία του με θέα την πλατεία του Αγίου Πέτρου την Κυριακή, διατυπώνοντας ένα όραμα για τον κόσμο μετά τον κορονοϊό. Η εγκύκλιος με τίτλο “Fratelli Tutti” (όλοι αδέρφια) ζητάει από τους ανθρώπους να δείξουν περισσότερη αλληλεγγύη για τους συνανθρώπους τους σε όλη την υφήλιο για την αντιμετώπιση των μεγάλων παγκόσμιων προβλημάτων όπως η κλιματική αλλαγή ή οι αδικίες που προκαλούνται από την οικονομική ανισότητα. Η παπική εγκύκλιος είναι ένας από τους πιο σημαντικούς τρόπους επικοινωνίας του Πάπα και χρησιμεύει ως θεμέλιο για την Καθολική διδασκαλία λαμβάνοντας θέση για σημαντικά θέματα.

Στην εγκύκλιο του, ο Πάπας Φραγκίσκος καταδίκασε τις «μαγικές θεωρίες» που καθιστούν τον καπιταλισμό ως το μόνο μέσο ικανό να λύσει τα προβλήματα της κοινωνίας. «Δίνεται πολλή λίγη προσοχή στο γεγονός πως τα υποτιθέμενα οφέλη του καπιταλισμού δεν επιλύουν τις ανισότητες που δημιουργούν νέες μορφές βίας και που απειλούν την κοινωνία με ολική κατάρρευση». «Η ευθραυστότητα των παγκόσμιων συστημάτων απέναντι στην πανδημία έχει δείξει ότι δεν μπορούν όλα να επιλυθούν με την ελευθερία της αγοράς» πρόσθεσε ο ποντίφικας.

Ο Πάπας επανέλαβε επίσης τις προηγούμενες εκκλήσεις του για αναδιανομή του πλούτου, λέγοντας ότι «όσοι έχουν πολλά πρέπει να τα διαχειρίζονται για το καλό όλων». Ωστόσο, διευκρίνισε ότι «δεν προτείνει έναν αυταρχικό και αφηρημένο οικουμενισμό». «Μόλις περάσει αυτή η κρίση υγείας, η χειρότερη απάντησή μας θα ήταν να βυθιστούμε ακόμη πιο βαθιά στον καταναλωτικό πυρετό και στις νέες μορφές εγωιστικής αυτοσυντήρησης» είπε ο Πάπας, παροτρύνοντας έτσι τον κόσμο να επαναπροσδιορίσει τις προτεραιότητες του.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This