Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020

Ρωσία κατά Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ διέλυσε Ιράκ και Λιβύη, αλλά ανησυχεί για τη ρωσική παρουσία στη Μεσόγειο

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Αλεξάντερ Γκρούσκο, σχολιάζοντας τις πρόσφατες δηλώσεις του ΓΓ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ από την Αθήνα, ο οποίος εξέφρασε την ανησυχία του για τη «ρωσική παρουσία στη Μεσόγειο», τόνισε πως του φαίνεται περίεργο που στο ΝΑΤΟ «δεν καταλαβαίνουν ότι χώρες της Συμμαχίας διέλυσαν το Ιράκ και τη Λιβύη».

«Η στρατιωτική παρουσία της Ρωσίας στη Μεσόγειο Θάλασσα βοηθά στην ενίσχυση της ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένης της καταπολέμησης της τρομοκρατίας. Είναι περίεργο ότι στο ΝΑΤΟ δεν το καταλαβαίνουν, ή προσποιούνται ότι δεν ήταν οι χώρες της Συμμαχίας που διέλυσαν το Ιράκ, τη Λιβύη, δεν πρόλαβαν να κάνουν το ίδιο στη Συρία», ανέφερε πολύ χαρακτηριστικά στο Interfax ο Ρώσος.

Για να προσθέσει ότι «αυτά είναι θέματα δυσάρεστα για το ΝΑΤΟ. Είναι πολύ πιο άνετο να μιλάμε για τη ρωσική απειλή».

Νωρίτερα, ο Στόλτενμπεγκ είχε πει ότι η στρατιωτική παρουσία της Ρωσίας στη Μεσόγειο αυξάνεται και οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ πρέπει να δώσουν προσοχή σε αυτό το ζήτημα από κοινού.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ