Ρωσία κατά Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ διέλυσε Ιράκ και Λιβύη, αλλά ανησυχεί για τη ρωσική παρουσία στη Μεσόγειο

Must Read

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Αλεξάντερ Γκρούσκο, σχολιάζοντας τις πρόσφατες δηλώσεις του ΓΓ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ από την Αθήνα, ο οποίος εξέφρασε την ανησυχία του για τη «ρωσική παρουσία στη Μεσόγειο», τόνισε πως του φαίνεται περίεργο που στο ΝΑΤΟ «δεν καταλαβαίνουν ότι χώρες της Συμμαχίας διέλυσαν το Ιράκ και τη Λιβύη».

«Η στρατιωτική παρουσία της Ρωσίας στη Μεσόγειο Θάλασσα βοηθά στην ενίσχυση της ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένης της καταπολέμησης της τρομοκρατίας. Είναι περίεργο ότι στο ΝΑΤΟ δεν το καταλαβαίνουν, ή προσποιούνται ότι δεν ήταν οι χώρες της Συμμαχίας που διέλυσαν το Ιράκ, τη Λιβύη, δεν πρόλαβαν να κάνουν το ίδιο στη Συρία», ανέφερε πολύ χαρακτηριστικά στο Interfax ο Ρώσος.

Για να προσθέσει ότι «αυτά είναι θέματα δυσάρεστα για το ΝΑΤΟ. Είναι πολύ πιο άνετο να μιλάμε για τη ρωσική απειλή».

Νωρίτερα, ο Στόλτενμπεγκ είχε πει ότι η στρατιωτική παρουσία της Ρωσίας στη Μεσόγειο αυξάνεται και οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ πρέπει να δώσουν προσοχή σε αυτό το ζήτημα από κοινού.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This