Η Πελόζι ανοίγει συζήτηση για πιθανή απομάκρυνση του Τραμπ από την Προεδρία των ΗΠΑ λόγω ακαταλληλότητας

Must Read

Η Νάνσι Πελόζι αποκάλυψε ότι μια συζήτηση σχετικά με την 25η τροπολογία, η οποία αφορά την απομάκρυνση του Προέδρου των ΗΠΑ από το αξίωμά του, εάν κριθεί ακατάλληλος, θα διεξαχθεί την Παρασκευή. Δείτε πως απάντησε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων σχολίασε επίσης και το ότι ο Τραμπ χαρακτήρισε τον εαυτό του ως «τέλειο δείγμα υγείας». Είπε ότι ο Πρόεδρος οφείλει στον αμερικανικό λαό να μοιραστεί το πότε βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, αφού ο Λευκός Οίκος αρνήθηκε να παράσχει ένα χρονοδιάγραμμα των εξετάσεών του πριν εισαχθεί στο νοσοκομείο.

«Κύριε Πρόεδρε, πότε ήταν η τελευταία φορά που είχατε αρνητικό τεστ πριν βγείτε θετικός;», αναρτήθηκε η Πελόζι, η οποία αρνήθηκε να πει περισσότερες λεπτομέρειες για τη συζήτηση σχετικά με την 25η τροπολογία.

Η 25η τροπολογία προβλέπει διαδικασίες μεταβίβασης εξουσίας στον αντιπρόεδρο σε περιπτώσεις θανάτου, ανικανότητας, απομάκρυνσης ή παραίτησης. Η τροπολογία επικυρώθηκε και εγκρίθηκε μετά τη δολοφονία του John F. Kennedy. Ένα από τα τμήματά της, παρέχει στον αντιπρόεδρο και στο υπουργικό συμβούλιο έναν μηχανισμό μεταβίβασης εξουσίας από τον Πρόεδρο.

Σε συνέντευξή της αμέσως μετά τη συνέντευξη Τύπου, η Πελόζι υπαινίχθηκε ότι ο Πρόεδρος Τραμπ μπορεί να μην σκέφτεται ξεκάθαρα λόγω των φαρμάκων που έχει πάρει κατά τη διάρκεια της θεραπείας του για τον κορωνοϊό.

«Ο πρόεδρος είναι, θα πούμε, σε μια μεταβαλλόμενη κατάσταση αυτή τη στιγμή», είπε η Πελόζι στο Bloomberg TV. «Δεν ξέρω πώς να απαντήσω για αυτήν τη συμπεριφορά. Υπάρχουν εκείνοι που λένε ότι όταν παίρνεις στεροειδή ή έχεις Covid-19, μπορεί να υπάρχει κάποια εξασθένηση της σωστής κρίσης».

Η απάντηση του Τραμπ: «Δεν τη λένε τρελή για το τίποτα»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This