Δευτέρα 14/6/2021

Η Πελόζι ανοίγει συζήτηση για πιθανή απομάκρυνση του Τραμπ από την Προεδρία των ΗΠΑ λόγω ακαταλληλότητας

Η Νάνσι Πελόζι αποκάλυψε ότι μια συζήτηση σχετικά με την 25η τροπολογία, η οποία αφορά την απομάκρυνση του Προέδρου των ΗΠΑ από το αξίωμά του, εάν κριθεί ακατάλληλος, θα διεξαχθεί την Παρασκευή. Δείτε πως απάντησε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων σχολίασε επίσης και το ότι ο Τραμπ χαρακτήρισε τον εαυτό του ως «τέλειο δείγμα υγείας». Είπε ότι ο Πρόεδρος οφείλει στον αμερικανικό λαό να μοιραστεί το πότε βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, αφού ο Λευκός Οίκος αρνήθηκε να παράσχει ένα χρονοδιάγραμμα των εξετάσεών του πριν εισαχθεί στο νοσοκομείο.

«Κύριε Πρόεδρε, πότε ήταν η τελευταία φορά που είχατε αρνητικό τεστ πριν βγείτε θετικός;», αναρτήθηκε η Πελόζι, η οποία αρνήθηκε να πει περισσότερες λεπτομέρειες για τη συζήτηση σχετικά με την 25η τροπολογία.

Η 25η τροπολογία προβλέπει διαδικασίες μεταβίβασης εξουσίας στον αντιπρόεδρο σε περιπτώσεις θανάτου, ανικανότητας, απομάκρυνσης ή παραίτησης. Η τροπολογία επικυρώθηκε και εγκρίθηκε μετά τη δολοφονία του John F. Kennedy. Ένα από τα τμήματά της, παρέχει στον αντιπρόεδρο και στο υπουργικό συμβούλιο έναν μηχανισμό μεταβίβασης εξουσίας από τον Πρόεδρο.

Σε συνέντευξή της αμέσως μετά τη συνέντευξη Τύπου, η Πελόζι υπαινίχθηκε ότι ο Πρόεδρος Τραμπ μπορεί να μην σκέφτεται ξεκάθαρα λόγω των φαρμάκων που έχει πάρει κατά τη διάρκεια της θεραπείας του για τον κορωνοϊό.

«Ο πρόεδρος είναι, θα πούμε, σε μια μεταβαλλόμενη κατάσταση αυτή τη στιγμή», είπε η Πελόζι στο Bloomberg TV. «Δεν ξέρω πώς να απαντήσω για αυτήν τη συμπεριφορά. Υπάρχουν εκείνοι που λένε ότι όταν παίρνεις στεροειδή ή έχεις Covid-19, μπορεί να υπάρχει κάποια εξασθένηση της σωστής κρίσης».

Η απάντηση του Τραμπ: «Δεν τη λένε τρελή για το τίποτα»

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ