Κυριακή 20/6/2021

Πώς και γιατί η αδίστακτη και ύπουλη Μεγάλη Βρετανία τορπιλίζει το Κυπριακό και στηρίζει ξεδιάντροπα την Τουρκία

Ιδού ποιος κρύβεται πίσω από την τουρκική εισβολή στην Αμμόχωστο, τα Βαρώσια αλλά και τις τουρκικές προκλήσεις.

Η Τουρκία, και με την εισβολή στην Αμμόχωστο, δείχνει ότι δεν θέλει τη λύση του Κυπριακού.  Διότι ξέρει ότι επειδή η Κύπρος είναι κράτος-μέλος της ΕΕ η λύση αυτή θα είναι σε βάρος της, αφού δεν μπορεί να διατηρεί σε κυπριακό έδαφος στρατεύματα κατοχής ούτε να είναι εγγυήτρια δύναμη.

Εδώ αποκαλύπτουμε τη μεγάλη αλήθεια ότι πίσω από την Τουρκία κρύβεται η Μεγάλη Βρετανία -ο Θεός να την κάνει «Μεγάλη», ελάχιστη είναι πια- που εξωθεί την Τουρκία στο να τορπιλίζει τη λύση του Κυπριακού.  Και ας μην ξεχνάμε την πάγια άθλια στάση της Μεγάλης Βρετανίας απέναντι στην Ελλάδα.  Για παράδειγμα, εκείνη δημιούργησε το Κυπριακό στηρίζοντας τους τουρκοκύπριους και εκείνη ήταν πίσω από την Μικρασιατική Καταστροφή και την Γενοκτονία των Ελλήνων, υπό το πρόσχημα ότι έχασε τις εκλογές ο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Ας έλθουμε όμως στο σήμερα:  Γιατί η Μεγάλη Βρετανία, η οποία καταρρέει κυριολεκτικά και έχει χάσει όλο το διεθνές της κύρος, στηρίζει τους Τούρκους να τορπιλίζουν κάθε λύση για το Κυπριακό;  Η αλήθεια είναι απλή, όπως εξηγούμε στη συνέχεια.

Από τότε που ο Προκόπης Παυλόπουλος, ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ήδη από την πρώτη επίσκεψή του στην Κύπρο στις 30 Μαρτίου του 2015, σε πλήρη συνεννόηση με τον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη έβαλαν το Κυπριακό σε αμιγώς ευρωπαϊκή βάση, έγινε σαφές και τούτο: Η Κύπρος, ως κράτος-μέλος της ΕΕ, έχει πλήρη κυριαρχία.  Άρα λύση του Κυπριακού δεν νοείται, με βάση την ίδια την Συνθήκη για την Ευρωπαϊκή Ένωση, με στρατεύματα κατοχής και εγγυήσεις τρίτων.  

Αυτό το κατέστησε σαφές προς την Τουρκία όχι μόνο η Ελλάδα και η Κύπρος αλλά πρωτίστως η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση.  Το είπε «στα μούτρα» της τουρκικής ηγεσίας στη Γενεύη ο τότε αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φράνς Τίμερμανς.  Γι’ αυτό τότε η Τουρκία «τα μάζεψε» και τορπιλίζει έκτοτε κάθε λύση του Κυπριακού.  Εδώ όμως αρχίζει και ο άθλιος ρόλος της Μεγάλης Βρετανίας.  

Γιατί καθένας γνωρίζει ότι μετά το Brexit η Μεγάλη Βρετανία είναι «τρίτο κράτος» για την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κράτη-μέλη.  Άρα αν λυθεί το Κυπριακό, σύμφωνατο ευρωπαϊκό δίκαιο, η Μεγάλη Βρετανία ούτε εγγυήτρια δύναμη μπορεί να είναι πλέον ούτε να διατηρεί τις βάσεις της στη Κύπρο.  «Παίρνει πόδι» πάραυτα.  Αλλά πώς να εγκαταλείψει η «πτωχεύσασα αυτοκρατορία» τις αποικιακές της βλέψεις στην Κύπρο;

Δεν τολμά λοιπόν να δείξει ότι τορπιλίζει το Κυπριακό και βάζει μπροστά την Τουρκία.  Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πια ότι πίσω από την Τουρκία και την εισβολή στην Αμμόχωστο, κατά παράβαση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, κρύβεται η Μεγάλη Βρετανία.  Εδώ φαίνεται ο ύπουλος ρόλος της.  Και να θυμόμαστε ότι όσο η Μεγάλη Βρετανία «βουλιάζει» στο τέλμα της ασημαντότητας, τόσο χειρότερη και πιο ύπουλη θα γίνεται.  Μια απάντηση της ταιριάζει: Τι Τουρκία τι Αγγλία!!

Τι κατάντημα για τη «Γηραιά Αλβιόνα», να είναι υπηρέτρια του Ερντογάν για να κρατήσει ό,τι μπορεί από την «παράγκα» των αποικιών της που «μπάζει νερά» από παντού!!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ