Τετάρτη 16/6/2021

Ισραήλ και Ινδία υπόσχονται τεστ κορωνοϊού που θα δίνει αποτέλεσμα μέσα σε… 30 δευτερόλεπτα!

Σε χρόνο ρεκόρ θα μαθαίνουμε αν έχουμε μολυνθεί (ή όχι) από τη νόσο Covid-19, καθώς δημοσίευμα της ισραηλινής εφημερίδας «Jerusalem Post» κάνει λόγο ένα νέο διαγνωστικό τεστ, το οποίο θα δίνει διάγνωση μέσα σε μόλις… 30 δευτερόλεπτα!

«To διαγνωστικό τεστ τελειοποιούν Ισραηλινοί και Ινδοί επιστήμονες και θα είναι έτοιμο σε λίγες ημέρες», υποστήριξε ο Ισραηλινός πρέσβης στην Ινδία, Ρον Μάλκα, μιλώντας στο ινδικό πρακτορείο ειδήσεων «PTI», αναφέροντας ότι «η επιχείρηση ονομάστηκε “Open Skies” (Ανοιχτοί Ουρανοί) και η νέα αυτή τεχνολογία απαιτεί απλώς να φυσήξουμε σ’ ένα σωλήνα -σαν να κάνουμε αλκοτέστ δηλαδή- και τα αποτελέσματα θα τα έχουμε σε λιγότερο από ένα λεπτό».

«Το διαγνωστικό τεστ δεν είναι δαπανηρό, καθώς τα αποτελέσματα λαμβάνονται άμεσα χωρίς το κόστος αποστολής του δείγματος σε εργαστήριο. Αυτά είναι λαμπρά νέα για ολόκληρο τον κόσμο», πρόσθεσε.

Για την ανάπτυξη του διαγνωστικού τεστ-εξπρές, η ερευνητική ομάδα επικεντρώθηκε σε τέσσερις τεχνολογίες, μία εξ αυτών τα ηχητικά κύματα, με τις δοκιμές να πραγματοποιούνται σε μεγάλο αριθμό κρουσμάτων στην Ινδία.

Ο Ισραηλινός πρέσβης τόνισε επίσης ότι, το νέο διαγνωστικό τεστ είναι ένα «λαμπρό παράδειγμα για το πόσο γόνιμη συνεργασία μπορεί να έχουν στον τομέα της επιστήμης και της τεχνολογίας οι δύο χώρες».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ