«Χαστούκι» των Πρεσβευτών της ΕΕ στον Σάρατζ: «Παράνομο το τουρκολιβυκό μνημόνιο»

Επτά διπλωμάτες της ΕΕ ενώπιον της ηγεσίας της Λιβύης δήλωσαν ξεκάθαρα ότι η συμφωνία που είχε κάνει με τον Τούρκο Πρόεδρο πέρυσι είναι παράνομη!

Must Read

Απρόσμενη εξέλιξη είχε η επίδοση των διαπιστευτηρίων επτά Ευρωπαίων πρεσβευτών και του επικεφαλής της αποστολής της ΕΕ στον πρωθυπουργό της Λιβύης Φαγιέζ Αλ Σάρατζ.

Οι επτά διπλωμάτες, συνοδευόμενοι από τους Πρέσβεις της Ιταλίας, της Πολωνίας και τον επιτετραμμένο της Ουγγαρίας, ενώπιον της ηγεσίας της Λιβύης δήλωσαν ξεκάθαρα ότι η συμφωνία που είχε συνάψει με τον Τούρκο Πρόεδρο πέρυσι είναι παράνομη!

Αυτό είπαν οι επτά διπλωμάτες κατά τις συνομιλίες που είχαν με τον Σάρατζ και τους υπουργούς Εξωτερικών και Πετρελαίου και υιοθέτησαν πλήρως τις ελληνικές θέσεις.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Η ΕΕ και τα κράτη μέλη της επαναλαμβάνουν ότι το ‘μνημόνιο συμφωνίας’ Τουρκίας-Λιβύης σχετικά με την οριοθέτηση των θαλάσσιων δικαιοδοσιών στην Μεσόγειο Θάλασσα παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα τρίτων κρατών, δεν συμμορφώνεται με το Δίκαιο της θάλασσας και δεν μπορεί να έχει νομικές συνέπειες για τρίτα κράτη». Υιοθετούν δηλαδή πλήρως τις ελληνικές θέσεις.

Επίσης, έστειλαν το μήνυμα ότι επείγει η υπογραφή μόνιμης και βιώσιμης κατάπαυσης του πυρός στη Λιβύη, στο πλαίσιο της διαδικασίας του Βερολίνου, η επανέναρξη του πολιτικού διαλόγου και η άρση του εμπάργκο στις εξαγωγές πετρελαίου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This