Πέμπτη 24/6/2021

Μερικό lockdown στην Ολλανδία από Τετάρτη και για δύο εβδομάδες μετά το ρεκόρ κρουσμάτων

Σημαντική αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού τις τελευταίες εβδομάδες, με αποκορύφωμα τις σχεδόν 7.400 νέες περιπτώσεις την Τρίτη, αριθμός ρεκόρ για την Ολλανδία.

Μερικό lockdown στην Ολλανδία από αύριο Τετάρτη ανακοίνωσε ο Μαρκ Ρούτε, που θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, το κλείσιμο των μπαρ και των εστιατορίων, σε μια προσπάθεια να αναχαιτιστεί η διασπορά του κορωνοϊού.

Ο Ολλανδός Πρωθυπουργός βλέποντας την σημαντική αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες εβδομάδες, με αποκορύφωμα τις σχεδόν 7.400 νέες περιπτώσεις την Τρίτη, αριθμό ρεκόρ, ανακοίνωσε την απόφαση της ολλανδικής κυβέρνησης.

«Σήμερα ανακοινώνουμε νέα και ιδιαίτερης βαρύτητας μέτρα και στην πραγματικότητα εισερχόμαστε σε μερικό lockdown. τα μπαρ και τα εστιατόρια θα κλείσουν με εξαίρεση τις υπηρεσίες παράδοσης και takeaway. Επιπλέον, θα απαγορεύεται η πώληση αλκοόλ τη νύχτα, μετά τις 20.00 τοπική ώρα. Αυτό θα μας πονέσει, όμως είναι η μόνη λύση. Πρέπει να γίνουμε αυστηρότεροι».

Όπως εξήγησε ο Ρούτε, τα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ από την Τετάρτη για μια περίοδο 2 εβδομάδων. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται η υποχρεωτική χρήση υφασμάτινων μασκών για τους πολίτες 13 ετών και άνω στους εσωτερικούς χώρους. Οι συναθροίσεις άνω των 30 ανθρώπων απαγορεύονται σε εθνικό επίπεδο.

Ανακοινώθηκαν επίσης μέτρα όπως: διακοπή στα ομαδικά αθλήματα για τους πολίτες άνω των 18 ετών, χρήση των δημόσιων συγκοινωνιών μόνο για απαραίτητες μετακινήσεις και συναθροίσεις στα σπίτια μόνο με 3 ανθρώπους ανά νοικοκυριό.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ