Κυριακή 20/6/2021

Πάλι παραμύθι πούλησαν οι Τούρκοι: Τι είπε ο Καλίν στον Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ

Ο Καλίν είπε ότι η Τουρκία «με τις καλές διαθέσεις της και την προσέγγισή της με βάση τον διάλογο έχει μειώσει τις εντάσεις στην περιοχή»!

O Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Ρόμπερτ Ο’ Μπράιαν μίλησε τηλεφωνικά με τον εκπρόσωπο της τουρκικής Προεδρίας, Ιμπραΐμ Καλίν, για την έκρυθμη κατάσταση του Ναγκόρνο-Καραμπάχ και την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο, σύμφωνα με το Anadolu.

Ο Καλίν επανέλαβε στον Αμερικανό τη σημασία της σύγκλησης πολυμερούς διάσκεψης για την Ανατολική Μεσόγειο (την οποία έχει προτείνει η Άγκυρα) τονίζοντας θρασύτατα και προφανώς διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα, πως η Τουρκία «με τις καλές διαθέσεις της και την προσέγγισή της με βάση τον διάλογο έχει μειώσει τις εντάσεις στην περιοχή»!

Μάλιστα, ο Καλίν είπε στον Ο’ Μπράιαν πως η Τουρκία αναμένει από τις ΗΠΑ «μία δίκαιη και αμερόληπτη στάση στο θέμα της Ανατολικής Μεσογείου».

Η επικοινωνία των δύο ανδρών ήρθε μετά τη διπλή παρέμβαση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, τόσο για το Oruc Reis, όσο και για το άνοιγμα των Βαρωσίων στα κατεχόμενα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ