«Υγειονομικός συναγερμός» στη Γαλλία με βραδινή απαγόρευση κυκλοφορίας στο Παρίσι και ακόμα 8 πόλεις!

Τα μέτρα περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού που ανακοίνωσε ο Μακρόν.

Must Read

Το γραφείο του Προέδρου της Γαλλίας Εμμανουήλ Μακρόν ανακοίνωσε ότι η Γαλλία κηρύσσεται εκ νέου (έληξε στις 10 Ιουλίου η προηγούμενη) σε κατάσταση έκτακτης υγειονομικής ανάγκης. Τι είπε ο Μακρόν στο France 24 για τα νέα μέτρα. Την Πέμπτη σε συνέντευξη Τύπου ο Γάλλος Πρόεδρος θα αναλύσει όλα τα νέα μέτρα και τις εξαιρέσεις.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα τεθεί σε ισχύ από τα μεσάνυχτα της 17ης Οκτωβρίου σε όλη τη Γαλλία, κάτι που επιτρέπει στην κυβέρνηση να επιβάλει αυστηρότερα μέτρα στο μέλλον, είτε τοπικά είτε σε εθνικό επίπεδο.

Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες, στην τηλεοπτική συνέντευξή του στο France 24, στην οποία τόνισε: «Δεν έχουμε χάσει τον έλεγχο της κατάστασης. Η πανδημία συνιστά καταστροφή για τη δημόσια υγεία που θέτει σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών και δικαιολογεί τη λήψη αυστηρών μέτρων. Θα πετύχουμε».

Τι είπε μεταξύ άλλων ο Γάλλος Πρόεδρος:

  • Θα επιβάλλεται πρόστιμο 135 ευρώ σε όσους παραβιάζουν πρώτη φορά την απαγόρευση της κυκλοφορίας και στη συνέχεια θα αυξάνεται στα 1.500 ευρώ.
  • 21:00-06:00 απαγόρευση κυκλοφορίας στο Παρίσι και σε άλλες οκτώ πόλεις, μεταξύ των οποίων η Λυών και η Μασσαλία. Ο πρόεδρος της Γαλλίας πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θα ζητήσει από το Κοινοβούλιο να παρατείνει αυτήν την απαγόρευση για άλλες δύο εβδομάδες, μέχρι την 1η Δεκεμβρίου. «Έξι εβδομάδες, είναι αρκετός χρόνος», σημείωσε. Εκτός από το Παρίσι, οι περιορισμοί θα ισχύσουν επίσης στη Γκρενόμπλ, τη Λιλ, τη Σεντ Ετιέν, την Τουλούζη, το Μονπελιέ.
  • Κατά τη διάρκεια των ωρών της απαγόρευσης της κυκλοφορίας δεν θα μπορεί κανείς να πάει σε εστιατόρια ή να επισκεφθεί φίλους. Την ημέρα, η καθημερινότητα των Γάλλων δεν θα αλλάξει. «Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε, το χρειάζεται η οικονομία μας, εμείς το χρειαζόμαστε, τα παιδιά μας θα συνεχίσουν να πηγαίνουν στο σχολείο», εξήγησε ο Μακρόν.
  • Δεν θα υπάρξουν επίσης περιορισμοί στα ταξίδια μεταξύ διαφορετικών περιφερειών, ενώ ιδανικά δεν θα πρέπει να μαζεύονται πάνω από έξι άτομα στα σπίτια.

Σήμερα, η Γαλλία ανακοίνωσε 22.591 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα της Covid-19. Είναι η τρίτη φορά μέσα σε έξι ημέρες που ο αριθμός των κρουσμάτων ξεπερνά τις 20.000 σε 24ωρη βάση.

Καταγράφηκαν επίσης 104 θάνατοι, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στους 33.037. Συνολικά, τα κρούσματα φτάνουν τα 779.063 από την αρχή της πανδημίας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This