Έγινε (επιτέλους) η πρώτη δίκη για υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης στους κόλπους του Βατικανού!

Κατηγορούμενοι δύο ιερείς, ο ένας για σεξουαλική επίθεση σε παπαδοπαίδι κι ο άλλος για συγκάλυψη

Must Read

Η πρώτη δίκη που αφορά υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης, η οποία διαπράχθηκε εντός των τειχών του Βατικανού, έγινε την Πέμπτη στο δικαστήριο του κρατιδίου, με κατηγορούμενους δύο καθολικούς ιερείς.

Ο 28χρονος Γκαμπριέλε Μαρτινέλι κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση σε παπαδοπαίδι το 2007 και το 2012, ενώ ο 72χρονος Ενρίκο Ράντιτσε κατηγορείται για τη συγκάλυψη της επίθεσης αυτής, ως πρύτανης της θεολογικής σχολής στην οποία φέρεται ότι έλαβε χώρα το συμβάν.

Ο Μαρτινέλι φέρεται ότι επιτέθηκε πρώτη φορά στο αγόρι όταν εκείνο ήταν 13 ετών, αναγκάζοντάς το να συμμετάσχει σε «σαρκικές πράξεις» στην ιερατική σχολή Pius X του Βατικανού, που φιλοξενεί τα παπαδοπαίδια τα οποία λαμβάνουν μέρος στις λειτουργίες της Βασιλικής του Αγίου Πέτρου.

Υπήρξε και ο ίδιος μαθητής της σχολής και στη συνέχεια έγινε ιερέας. Ο Ράντιτσε, παρότι είχε γνώση των κατηγοριών σε βάρος του, όχι μόνο δεν έκανε κάτι για να αποτρέψει τη χειροτονία του, αλλά προσπάθησε να αποπροσανατολίσει τις έρευνες!

Δεν έχει εκδικαστεί ποτέ υπόθεση

Μολονότι δεκάδες ιερείς έχουν καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου ανά τον κόσμο, στο Βατικανό δεν έχει εκδικαστεί ποτέ υπόθεση που να αφορά κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση εντός των τειχών του κρατιδίου.

Η ιερατική σχολή, η οποία απέχει μόλις λίγα μέτρα από την οικία του Πάπα Φραγκίσκου, εκπαιδεύει παπαδοπαίδια για τις παπικές λειτουργίες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This