Τρίτη, 4 Μάϊος 2021

«Βόμβα» από τον Μπόρις Τζόνσον για έξοδο χωρίς συμφωνία (video)

«H Ευρωπαϊκή Ένωση αρνήθηκε να διαπραγματευθεί σοβαρά»

Ο Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής ότι η Βρετανία πρέπει να προετοιμασθεί για ένα Brexit χωρίς συμφωνία.

Ο Βρετανός Πρωθυπουργός ανέφερε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση αρνήθηκε να διαπραγματευθεί σοβαρά, κάτι που θα οδηγήσει σε έξοδο η οποία «θα πρέπει να γίνει με μεγάλη πεποίθηση».

«Έφτασα στο συμπέρασμα ότι πρέπει να είμαστε έτοιμοι για μία 1η Ιανουαρίου με ρυθμίσεις που παραπέμπουν περισσότερο στις εμπορικές σχέσεις με την Αυστραλία, οι οποίες βασίζονται στους κανόνες του παγκόσμιου ελεύθερου εμπορίου. Αν δεν υπάρξει αποφασιστική αλλαγή προσέγγισης, πάμε για τη λύση τύπου Αυστραλίας. Και πρέπει να το κάνουμε με μεγάλη πεποίθηση. Γίνεται σαφές ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν θέλει να κάνει συμφωνία τύπου Καναδά, όπως αρχικά είχαμε ζητήσει. Φαίνεται περίεργο που έπειτα από 45 χρόνια συμμετοχής μας (στην ΕΕ) μπορούν να προσφέρουν στον Καναδά όρους που δεν προσφέρουν σε εμάς», δήλωσε ο Βρετανός Πρωθυπουργός.

Η απάντηση της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Λίγο μετά την δήλωση του Μπόρις Τζόνσον, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν απάντησε με ανάρτησή της στο Twitter και τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση συνεχίζει να εργάζεται για να επιτευχθεί μια συμφωνία:

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση συνεχίζει να εργάζεται για μία συμφωνία, όχι ομως με κάθε τίμημα. Όπως είναι προγραμματισμένο, η ομάδα διαπραγματεύσεών μας θα μεταβεί στο Λονδίνο την επόμενη εβδομάδα για να εντείνει αυτές τις διαπραγματεύσεις» έγραψε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ