Αμερικανικές εκλογές: Τα δίνουν όλα Τραμπ και Μπάιντεν για τις 10 Πολιτείες που θα δώσουν τη νίκη

Περίπου 28.000.000 Αμερικανοί (αριθμός-ρεκόρ) έχουν ήδη ψηφίσει, δύο εβδομάδες πριν από την επίσημη ημερομηνία της κάλπης.

Must Read

Το αποτέλεσμα των αμερικανικών προεδρικών εκλογών αναμένεται να κριθεί σε 10 πολιτείες των ΗΠΑ, οι οποίες χαρακτηρίζονται «οι πλέον αμφίρροπες» καθώς δύσκολα κάποιος μπορεί να προβλέψει τον νικητή.

Μία από αυτές είναι και η Φλόριντα (Πενσιλβάνια, Οχάιο, Μίσιγκαν, Βόρεια Καρολίνα, Αριζόνα, Ουσκόνσιν, Άιοβα, Τζόρτζια, Μινεσότα οι άλλες) όπου άρχισε η πρώιμη ψηφοφορία για τις προεδρικές εκλογές, την ώρα που 28.000.000 Αμερικανοί (αριθμός-ρεκόρ) έχουν ήδη ψηφίσει δύο εβδομάδες πριν από την επίσημη ημερομηνία της κάλπης.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι ψηφιακές εγγραφές ψηφοφόρων, αν και η διαδικασία προχωρά μετ’ εμποδίων. Ένα πρόβλημα με κάποιο καλώδιο, μία αστοχία εξοπλισμού σε ένα κέντρο συγκέντρωσης δεδομένων, μία υπερφόρτωση του διαδικτύου με συνέπεια τη διακοπή της λειτουργίας μιας ηλεκτρονικής σελίδας είναι μερικά μόνο από τα περιστατικά δυσλειτουργίας που δείχνουν ότι τα συστήματα ψηφιακής εγγραφής ψηφοφόρων έχουν -ήδη- το μερίδιό τους στις συνθήκες χάους της εκλογικής περιόδου, σχολιάζει το «Politico».

Οι προθεσμίες εγγραφής ψηφοφόρων πλησιάζουν στη λήξη τους σε περισσότερες από 12 πολιτείες, ενώ ομάδες υπερμάχων των δικαιωμάτων των ψηφοφόρων, αλλά και αξιωματούχοι των κομμάτων προειδοποιούν για το ενδεχόμενο να υπάρξουν περισσότερα προβλήματα στον εκλογικό ορίζοντα, με συνέπεια τον περιορισμό των δικαιωμάτων των εν δυνάμει ψηφοφόρων.

Οι σχετικές προθεσμίες παρατάθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στη Βιρτζίνια και πριν από δύο εβδομάδες στη Φλόριντα, αφού διακοπές λειτουργίας του διαδικτύου για ώρες εμπόδισαν κατοίκους των πολιτειών να εγγραφούν ηλεκτρονικά. Η Τζανέτ Σένεκαλ, υψηλόβαθμη διευθύντρια στον Σύνδεσμο Γυναικών Ψηφοφόρων, δήλωσε ότι τα διαδικτυακά συστήματα τόσο σε πολιτειακό όσο και σε παναμερικανικό επίπεδο βγαίνουν εκτός λειτουργίας, ακόμα και τις καθημερινές.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This