Ο Πάπας Φραγκίσκος έδωσε την «ευχή» του στους ομοφυλόφιλους, εγκρίνοντας το σύμφωνο συμβίωσης

Ο προκαθήμενος της Καθολικής Εκκλησίας τόνισε πως «έδωσε μάχη» για να εγκριθεί η σχετική νομοθεσία

Must Read

Υπέρ της έγκρισης νόμων οι οποίοι αναγνωρίζουν τις σχέσεις συμβίωσης των ομοφυλόφιλων πολιτών, όπως και τις οικογένειες που συνθέτουν τάσσεται ο Πάπας Φραγκίσκος, μέσω επίσημου κειμένου του Βατικανού που παρουσιάστηκε σήμερα Τετάρτη 21/10.

«Οι ομοφυλόφιλοι έχουν δικαίωμα να ζουν μέσα σε μια οικογένεια. Είναι παιδιά του Θεού και δικαιούνται μια οικογένεια. Κανείς δεν θα έπρεπε να τίθεται εκτός κοινωνικού συνόλου ή να νιώθει δυστυχισμένος για τον λόγο αυτό. Πρέπει να φτιάξουμε έναν ειδικό νόμο, ώστε να είναι καλυμμένοι από νομικής απόψεως. Έδωσα μάχη γι’ αυτό», υπογραμμίζει ο προκαθήμενος της Καθολικής Εκκλησίας.

Ο ιταλικός τύπος σημειώνει πως ο Πάπας Φραγκίσκος, με την κίνησή του αυτή που θα μπορούσε δικαίως να χαρακτηριστεί «ιστορική», απευθύνεται στους καθολικούς πιστούς και κληρικούς σε όλο τον κόσμο, με στόχο να ευαισθητοποιηθεί επαρκώς όλη η ιεραρχία και το ποίμνιο της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This