Παραμένει επ’ αόριστον στη Ρωσία ο (πρώην NSA) Έντουαρντ Σνόουντεν

Μόνιμος κάτοικος Ρωσίας

Must Read

Επ’ αόριστον άδεια παραμονής στη Ρωσία έλαβε ο πρώην συνεργάτης της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας (NSA) των ΗΠΑ Έντουαρντ Σνόουντεν, όπως δήλωσε ο δικηγόρος του Ανατόλι Κουτσερένα.

Αυτό σημαίνει ότι το χαρτί που διαθέτει πια ο Σνόουντεν ισοδυναμεί με άδεια μόνιμου κατοίκου της Ρωσίας.

«Σήμερα έδωσαν στον Σνόουντεν άδεια παραμονής επ’ αόριστον» είπε χαρακτηριστικά ο Κουτσερένα, ο οποίος επισήμανε ότι ο Σνόουντεν δεν σκέφτεται προς το παρόν να αποκτήσει τη ρωσική υπηκοότητα.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, η άδεια παραμονή του Σνόουντεν έληγε στις 30 Απριλίου 2020, αλλά ανανεώθηκε αυτομάτως λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού έως τις 15 Ιουνίου 2020. Μόλις έληξε η ισχύς των μέτρων, το πρώην στέλεχος της NSA υπέβαλε εκ νέου αίτηση ζητώντας παράταση της άδειας παραμονής.

Το 2013 ο Σνόουντεν είχε αποκαλύψει στοιχεία για τις μεθόδους παρακολούθησης που χρησιμοποιούν οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, όπως και για την παράνομη παρακολούθηση τηλεφωνικών συνομιλιών ξένων ηγετών. Φοβούμενος ότι θα διωχθεί από τις αμερικανικές Αρχές, είχε ζητήσει πολιτικό άσυλο από πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ρωσία.

Την 1 Αυγούστου 2014 πήρε προσωρινή άδεια παραμονής στη Ρωσία. Στις ΗΠΑ ο Σνόουντεν κατηγορείται για παραβίαση δύο άρθρων της νομοθεσίας περί κατασκοπίας. Η παραβίαση κάθε άρθρου επισύρει ποινή κάθειρξης έως 10 έτη. Οι αμερικανικές Αρχές έχουν επανειλημμένα δηλώσει ότι θεωρούν τον Σνόουντεν προδότη και δεν προτίθενται να τον συγχωρέσουν, καθώς έχει βλάψει τα συμφέροντα εθνικής ασφαλείας των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This