Αμερικανοί Γερουσιαστές για Τουρκία: «Οι ΗΠΑ δεν μπορούν να συνεχίσουν να παρέχουν βοήθεια ασφαλείας και όπλα»

Δύο ψηφίσματα που επιχειρούν να συνδέσουν τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με την πώληση αμερικανικών οπλικών συστημάτων

Must Read

Να παρουσιάσει τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις οποίες έχει προβεί η Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν ζητούν Δημοκρατικοί γερουσιαστές από τον υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο.

Πρόκειται για δύο ψηφίσματα, ένα για κάθε χώρα ξεχωριστά, τα οποία ζητούν την καταγραφή των παραβιάσεων στο Νότιο Καύκασο και στο εσωτερικό των δύο χώρων. Μάλιστα, στην περίπτωση της Τουρκίας, οι Αμερικανοί νομοθέτες προχωρούν ένα βήμα παραπέρα, ζητώντας να συνυπολογιστούν οι δραστηριότητες της Άγκυρας στη Συρία, το Ιράκ και τη Λιβύη.

Ιδιαίτερα σημαντικό θεωρείται το γεγονός ότι τα δύο ψηφίσματα επιχειρούν να συνδέσουν τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με την πώληση αμερικανικών οπλικών συστημάτων και την παροχή στρατιωτικής βοήθειας.

Οι γερουσιαστές ζητούν να μάθουν εάν η αμερικανική βοήθεια ασφαλείας έχει παίξει κάποιο ρόλο στις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Υπό αυτό το πρίσμα, καλούν τον υπουργό Εξωτερικών να τους ενημερώσει για το εάν συντρέχουν λόγοι περιορισμού ή τερματισμού της στρατιωτικής βοήθειας και της πώλησης όπλων στην Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν.

Τα δύο ψηφίσματα φέρουν τις υπογραφές των γερουσιαστών Ρόμπερτ Μενέντεζ, Μπομπ Κέισι, Έντ Μάρκεϊ, Ντικ Ντέρμπιν, Κόρι Μπούκερ και Τζακ Ριντ και έχουν προνομιακό χαρακτήρα. Το γεγονός αυτό σημαίνει ότι έχουν τη δυνατότητα να κατατεθούν απευθείας για ψήφιση στην ολομέλεια της Γερουσίας χωρίς να έχει προηγηθεί συζήτηση στην επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων. Παρόλα όμως αυτά, υπάρχει η δυνατότητα να μπλοκαριστούν πριν φτάσουν στην ολομέλεια από τον ηγέτη της πλειοψηφίας.

Μενέντεζ: «Να σταματήσει ο οπλισμός των δύο κυβερνήσεων»

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπορούν να συνεχίσουν να παρέχουν βοήθεια ασφαλείας και όπλα στο Αζερμπαϊτζάν και την Τουρκία σημείωσε ο γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ, τονίζοντας ότι οι δύο χώρες απομακρύνουν την περιοχή όλο και περισσότερο από την ειρήνη.

Όπως επισήμανε, «αυτά τα ψηφίσματα αντιτίθενται στις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Αζερμπαϊτζάν και της Τουρκίας και ανοίγουν το δρόμο για να σταματήσει ο οπλισμός δύο κυβερνήσεων που χρησιμοποιούν συχνά τις δυνάμεις ασφαλείας τους για να βλάψουν αθώους ανθρώπους».

Το ψήφισμα για την Τουρκία ζητά:

  • Όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες σχετικά με φερόμενες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θεμελιωδών ελευθεριών από την τουρκική κυβέρνηση στο εσωτερικό της Τουρκίας.
  • Περιγραφή των μέτρων που έχουν λάβει οι ΗΠΑ για την προώθηση του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία.
  • Την γνώμη του υπουργού Εξωτερικών για το κατά πόσον οι έκτακτες περιστάσεις απαιτούν τη συνέχιση της βοήθειας ασφαλείας των ΗΠΑ στην Τουρκία και όλα τα γεγονότα που υποδηλώνουν ότι αυτή η βοήθεια είναι προς το εθνικό συμφέρον των ΗΠΑ.
  • Όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες σχετικά με φερόμενες παραβιάσεις των διεθνώς αναγνωρισμένων ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την κυβέρνηση της Τουρκίας, τις ένοπλες δυνάμεις της, και σχετιζόμενες με αυτήν ομάδες και άτομα στο νότιο Καύκασο, τη Συρία, τη Λιβύη και το Ιράκ.
  • Πληροφορίες σχετικά με το αν η αμερικανική βοήθεια ασφαλείας έχει χρησιμοποιηθεί ή είναι πιθανό να χρησιμοποιηθεί στο Νότιο Καύκασο, τη Συρία, τη Λιβύη ή το Ιράκ, από την κυβέρνηση της Τουρκίας.
  • Πληροφορίες σχετικά με το εάν έχουν χρησιμοποιηθεί από την κυβέρνηση της Τουρκίας στον Νότιο Καύκασο αμερικανικής κατασκευής αεροσκάφη F-16.
  • Περιγραφή των μέτρων που έχουν λάβει οι ΗΠΑ για να αποθαρρύνουν πρακτικές εχθρικές προς τα ανθρώπινα δικαιώματα από την κυβέρνηση της Τουρκίας στο Νότιο Καύκασο, τη Συρία, τη Λιβύη και το Ιράκ, και για να αποσυνδέσουν τη βοήθεια ασφαλείας των ΗΠΑ από αυτές.

Το ψήφισμα για το Αζερμπαϊτζάν ζητά:

  • Όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες σχετικά με φερόμενες παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και θεμελιωδών ελευθεριών από την κυβέρνηση του Αζερμπαϊτζάν εντός του Αζερμπαϊτζάν.
  • Περιγραφή των μέτρων που έχουν λάβει οι ΗΠΑ για την προώθηση του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Αζερμπαϊτζάν.
  • Η γνώμη του υπουργού Εξωτερικών για το κατά πόσον οι έκτακτες περιστάσεις απαιτούν τη συνέχιση της βοήθειας ασφαλείας των ΗΠΑ στο Αζερμπαϊτζάν και όλα τα γεγονότα που υποδηλώνουν ότι αυτή η βοήθεια είναι προς το εθνικό συμφέρον των ΗΠΑ.
  • Όλες τις διαθέσιμες αξιόπιστες πληροφορίες σχετικά με φερόμενες παραβιάσεις διεθνώς αναγνωρισμένων ανθρωπίνων δικαιωμάτων και θεμελιωδών ελευθεριών από την κυβέρνηση του Αζερμπαϊτζάν σε ολόκληρο τον Νότιο Καύκασο.
  • Πληροφορίες σχετικά με την πιθανότητα να έχει χρησιμοποιηθεί ή ότι θα χρησιμοποιηθεί η βοήθεια ασφαλείας των ΗΠΑ στον Νότιο Καύκασο από την κυβέρνηση του Αζερμπαϊτζάν.
  • Περιγραφή των μέτρων που έχουν λάβει οι ΗΠΑ για να αποθαρρύνουν πρακτικές εχθρικές προς τα ανθρώπινα δικαιώματα από την κυβέρνηση του Αζερμπαϊτζάν στον Νότιο Καύκασο και να αποσυνδέσουν τη βοήθεια ασφαλείας των ΗΠΑ και των ΗΠΑ από αυτές.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συναγερμός στον Ασπρόπυργο: Νεκρός 40χρονος μετά από καυγά

Φέρει βαριές κακώσεις σε όλο του το σώμα

More Articles Like This