Πέμπτη 24/6/2021

Ο αριθμός των θανάτων μετά το εμβόλιο της γρίπης στη Νότια Κορέα έφτασε τους 30

Οι αρχές πρέπει να ερευνήσουν την «αιτιώδη σχέση» μεταξύ των θανάτων και των εμβολίων

Η Εθνική Ιατροδικαστική Υπηρεσία της Νότιας Κορέας που διεξάγει νεκροψίες σε ορισμένους από τους νεκρούς, στο πλαίσιο κυβερνητικής έρευνας, διαπίστωσε ότι ο θάνατος ενός 17χρονου δεν είχε σχέση με το εμβόλιο, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Από τους γνωστούς θανάτους τουλάχιστον οι 22 συμπεριλαμβανομένου του αγοριού, έλαβαν δωρεάν εμβόλιο γρίπης που η κυβέρνηση έχει διαθέσει για περίπου 19 εκατομμύρια εφήβους και ηλικιωμένους, σύμφωνα με τον Οργανισμό Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων της Κορέας. Στους πρώτους 25 θανάτους που καταγράφηκαν, 22 αφορούσαν άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω.

Ο Τσανγκ, πρωθυπουργός της χώρας, δήλωσε ότι οι αρχές πρέπει να ερευνήσουν την «αιτιώδη σχέση» μεταξύ των θανάτων και των εμβολίων και να δημοσιοποιήσουν τα αποτελέσματα.

Οι πάροχοι εμβολίων περιλαμβάνουν εγχώριες εταιρείες όπως η GC Pharma, η SK Bioscience, η Korea Vaccine και η Boryung Biopharma Company, μια μονάδα της Boryung Pharm, μαζί με τη Sanofi της Γαλλίας. Παρέχουν τόσο το δωρεάν πρόγραμμα όσο και τις υπηρεσίες επί πληρωμή.

Η Νότια Κορέα παρήγγειλε 20% περισσότερα εμβόλια γρίπης φέτος για να αποκρούσει αυτό που αποκαλεί «δίδυμο» ταυτόχρονης μείζονος γρίπης και ξεσπασμάτων Covid-19 το χειμώνα.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ