Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2021

Banksy: Άφησε το στίγμα του στη Βενετία;

Διχασμένη η κοινή γνώμη στη χώρα των δόγηδων από ένα όμορφο και συγκινητικό γκράφιτι που εμφανίστηκε ξαφνικά και απεικονίζει ένα παιδάκι το οποίο φοράει σωσίβιο και κρατά στο χέρι του έναν πυρσό βρέθηκε στον τοίχο ενός σπιτιού στο κανάλι Κα Φοσκάρι στη Βενετία.

Στο γκράφιτι έχει δοθεί η ονομασία “Naufrago bambino” (Παιδί που επέζησε του ναυαγίου) και οι γνώμες για την «πατρότητα» του διίστανται. Πολλοί είναι αυτοί που εικάζουν ότι πρόκειται για δημιούργημα του παγκοσμίως γνωστού καλλιτέχνη του δρόμου Banksy (Μπάνκσι), η ταυτότητα του οποίου παραμένει άγνωστη.

Η τοιχογραφία εντοπίστηκε στην καρδιά της φοιτητικής γειτονιάς Ντορσοντούρο και εκτιμάται ότι όποιος την έκανε, τη φιλοτέχνησε κατά τη διάρκεια της Μπιενάλε Τέχνης 2019.

Ο Βρετανός καλλιτέχνης δρόμου Banksy έχει αφήσει το στίγμα του με πολλά έργα ωστόσο, μέχρι στιγμής ο ίδιος δεν έχει επιβεβαιώσει ότι είναι δικό του.

Το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA, επισημαίνει ότι κατά κανόνα ο συγκεκριμένος καλλιτέχνης ανεβάζει στο Instagram φωτογραφίες των έργων του και ότι το συγκεκριμένο δείχνει να έχει όλα τα χαρακτηριστικά μιας αστικής παρέμβασης «Banksy» όμως, το Pest Control, το οποίο πιστοποιεί την αυθεντικότητα των έργων του Banksy, δεν έχει απαντήσει σε σχετικά ερωτήματα του κόσμου. (Ανθή)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ