8-7-2020

Η χρυσή… κληρονομιά του Νιλ Αρμστρονγκ στην οικογένειά του

Λίγες ημέρες μετά τη συμπλήρωση μισού αιώνα από το πρώτο βήμα του ανθρώπου στο φεγγάρι, έγινε γνωστό ότι το νοσοκομείο που είχε νοσηλευτεί στη Νέα Υόρκη ο αστροναύτης Νιλ Αρμστρονγκ κατέβαλε μυστικά στην οικογένειά του το ποσό των 6.000.000 δολαρίων, καθώς οι γιοι του απειλούσαν ότι θα προσφύγουν στη Δικαιοσύνη, θεωρώντας το νοσοκομείο υπεύθυνο για τον θάνατό του.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των «Times» της Νέας Υόρκης, το Νοσοκομείο Mercy Health κατέληξε σε διακανονισμό το 2014 με την οικογένεια του Αρμστρονγκ, έπειτα από διαπραγματεύσεις δύο ετών, από το 2012 όταν και απεβίωσε ο αστροναύτης, καθώς οι γιοι του θεωρούσαν πως δεν έλαβε τη νοσηλεία που έπρεπε. Σύμφωνα με την εφημερίδα, η οικογένεια του Αρμστρονγκ χρεώνει στο ίδρυμα ανεπαρκή μετεγχειρητική φροντίδα μετά την επέμβαση μπαϊπάς στην οποία είχε υποβληθεί.

Αξίζει να αναφερθεί πως το νοσοκομείο, καθ’ όλη τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με τους μηνυτές, υπερασπίστηκε την ποιότητα των υπηρεσιών υγείας που παρείχε στον ασθενή, ωστόσο προτίμησε την οδό του διακανονισμού και της αποζημίωσης προκειμένου να αποφύγει μια δικαστική μάχη.

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γιώργος Χαρβαλιάς
Γιώργος Χαρβαλιάς
Απόστολος Κρητικόπουλος
Απόστολος Κρητικόπουλος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ