Ο Τζόνσον ανακοίνωσε lockdown στη Αγγλία που ξεπέρασε το 1.000.000 κρούσματα!

Τα νέα μέτρα ισχύουν για την Αγγλία. Τα άλλα μέρη του Ηνωμένου Βασιλείου θέτουν τα δικά τους μέτρα δημόσιας υγείας

Must Read

Το Ηνωμένο Βασίλειο ξεπέρασε σήμερα το ένα εκατομμύριο επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού, την ώρα που ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωνε ένα νέο lockdown για την Αγγλία διάρκειας ενός μηνός, με ισχύ από τις 5 Νοεμβρίου ως τις 2 Δεκεμβρίου.

«Μεταξύ της 31ης Ιανουαρίου και της 31ης Οκτωβρίου 2020 καταγράφηκαν 1.011.660 επιβεβαιωμένα κρούσματα», ανακοίνωσε αρχικά η κυβέρνηση, με 21.915 νέα κρούσματα τις τελευταίες 24 ώρες.

Σύμφωνα με τους νέους περιορισμούς που ανακοίνωσε ο Τζόνσον και θα τεθούν σε ψηφοφορία την Τετάρτη, τα μπαρ και τα εστιατόρια μπορούν να προσφέρουν μόνο φαγητό σε πακέτο, τα μη απαραίτητα καταστήματα πρέπει να κλείσουν και οι άνθρωποι θα μπορούν να φύγουν από το σπίτι τους μόνο για συγκεκριμένους λόγους, όπως η άσκηση. Δραστηριότητες όπως τα κομμωτήρια και οι διακοπές παύουν.

Σε αντίθεση με το πρώτο lockdown του Ηνωμένου Βασιλείου, τα σχολεία, τα πανεπιστήμια, τα εργοτάξια και οι μεταποιητικές επιχειρήσεις θα παραμείνουν ανοιχτά.

Τα νέα μέτρα ισχύουν για την Αγγλία. Τα άλλα μέρη του Ηνωμένου Βασιλείου έθεσαν τα δικά τους μέτρα δημόσιας υγείας, με την Ουαλία και τη Βόρεια Ιρλανδία να βρίσκονται ήδη σε lockdown και τη Σκωτία να είναι υπό μια σειρά σκληρών περιφερειακών περιορισμών.

«Πρέπει να μείνετε στο σπίτι, μπορείτε να βγείτε μόνο για εκπαίδευση, εργασία που δεν μπορεί να γίνει στο σπίτι, άσκηση, ιατρικά ραντεβού, για ψώνια τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης ή για παροχή φροντίδας. Φοβάμαι ότι τα μη απαραίτητα καταστήματα, οι χώροι αναψυχής και ψυχαγωγίας θα είναι όλα κλειστά, αν και οι υπηρεσίες ηλεκτρονικής παραλαβής θα συνεχιστούν και τα απαραίτητα καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά. Οι παμπ, τα μπαρ, τα εστιατόρια πρέπει να κλείσουν, εκτός από τις υπηρεσίες πακέτου και ντελίβερι», είπε ο Τζόνσον.

Ο πανικός έκανε πάλι την εμφάνισή του στους καταναλωτές, οι οποίοι γέμισαν τα σούπερ μάρκετ και άδειασαν τα ράφια από τα προϊόντα.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This