Τρίτη, 2 Μαρτίου 2021

Απίστευτο! Σχεδιάζουν να φτιάξουν πισίνα στη στέγη της… Παναγίας των Παρισίων!

Βροχή οι πρωτότυπες ιδέες με αφορμή την επιχείρηση αναστήλωσης του Καθεδρικού Ναού της Notre Dame

Το σοκ της καταστροφικής πυρκαγιάς που έπληξε σχεδόν ανεπανόρθωτα την Παναγία των Παρισίων μπορεί να είναι ακόμη νωπό, ωστόσο οι διαβεβαιώσεις των γαλλικών αρχών ότι ο θρυλικός ναός θα «ξανασταθεί στα πόδια του» το συντομότερο δυνατό (με τόσα… δις σε δωρεές, αυτό έλειπε!), έχει ωθήσει προσφάτως σε έναν δημιουργικό «οργασμό» διάφορα αρχιτεκτονικά γραφεία ανά τον κόσμο.

Σε αυτό, άλλωστε, βοήθησαν και οι σχετικές δηλώσεις του Γάλλου Προέδρου, ο οποίος παρουσιάστηκε ανοιχτός ακόμη και σε πιο σύγχρονες προτάσεις, προκειμένου η Notre Dame να ξαναχτιστεί «ακόμη πιο όμορφη από πριν», καθώς και του Πρωθυπουργού Εντουάρ Φιλίπ, ο οποίος έκρινε πως το νέο καμπαναριό θα μπορούσε να διαθέτει σαφώς πιο μοντέρνα κατασκευή.

Πισίνα και… κατάφυτος κήπος στη στέγη!
Ανάμεσα στις πιο πρωτότυπες προτάσεις που έχουν κατατεθεί μέχρι στιγμής, είναι εκείνη της γαλλικής φίρμας NAB, η οποία πρότεινε να χτιστεί ένα ολόκληρο θερμοκήπιο στην οροφή του ναού, ιδέα η οποία έχει υιοθετηθεί ως ένα σημείο και από άλλους που θεωρούν πως η κατεστραμμένη στέγη μπορεί κάλλιστα να αντικατασταθεί με ένα εντυπωσιακό πάρκο ή μια κατάφυτη βεράντα. Οσον αφορά στο καμπαναριό του, εξάλλου, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έριξαν την ιδέα του να τοποθετηθεί στη θέση του κάποιο κατασκευασμένο από γυαλί, κρύσταλο ή ανοξείδωτο ατσάλι.

Τις εντυπώσεις, ωστόσο, έκλεψε σίγουρα η πρόταση της φίρμας Ulf Mejergren Architects (UMA) με έδρα τη Στοκχόλμη, η οποία πρότεινε να κατασκευαστεί σε ολόκληρη την οροφή του ναού μια… πισίνα σε σχήμα σταυρού (φωτό), στην οποία θα τοποθετηθούν και τα αγάλματα των 12 Αποστόλων, τα οποία γλίτωσαν από την πύρινη κόλαση!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ