Μήπως ο Τραμπ είχε δίκιο για την Κίνα και τον κορονοϊό;

Must Read

Ο Τραμπ διαψεύστηκε όσον αφορά την επικινδυνότητα της νόσου. Την είχε υποτιμήσει και το πλήρωσε ως φαίνεται στις εκλογές. Υπάρχει όμως άλλη μία παράμετρος σε αυτά που δήλωνε, που τουλάχιστον φαίνεται να έχει κάποια βάση, τουλάχιστον από τα μεγέθη που προκύπτουν.

Και εξηγούμαστε. Ο Τραμπ από την αρχή της πανδημίας μιλούσε για «κινέζικο ιό», και δήλωνε πως η Κίνα έφερε την απόλυτη ευθύνη για το ξέσπασμα της πανδημίας. Πήγαινε μάλιστα και ένα βήμα παραπέρα. Άφηνε σαφώς να εννοηθεί πως η όλη κατάσταση της πανδημίας ήταν ένα κινέζικο σχέδιο για να χτυπηθεί η Αμερική. Δεν το έλεγε ευθέως, αλλά το υπονοούσε σαφώς και εάν δείτε τα σχόλια των οπαδών τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, βγαίνει εύκολα το συμπέρασμα για το τι ακριβώς εννοούσε ο τέως αμερικανός πρόεδρος.

Εκ πρώτης ακούγεται σαν μία τεράστια θεωρία συνωμοσίας όπου οι κακοί κινέζοι εξαπέλυσαν έναν ιό ως βιολογικό όπλο για να χτυπήσουν την Αμερική. Ποιος άλλος θα μπορούσε να πιστέψει κάτι τέτοιο από την στιγμή που η Κίνα ήταν η πρώτη χώρα που χτυπήθηκε από τον κορονοϊό. Και όλοι θυμόμαστε τις σκληρές εικόνες με το υποχρεωτικό κλείδωμα των ανθρώπων στα σπίτια τους, προκειμένου το Κινέζικο κράτος να επιβάλει την καραντίνα.

Τους τελευταίους μήνες όμως υπήρξε μία περίεργη συσκότιση αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στην Κίνα. Αντίθετα, αναφορικά με την Αμερική όλα τα διεθνή δίκτυα έπαιζαν τις εικόνες με τα φέρετρα να φορτώνονται σε φορτηγά, τα υπαίθρια ιατρεία προκειμένου να γίνονται τα τεστ επειδή δεν μπορούσε ο κόσμος να εξυπηρετηθεί από τις υπάρχουσες δομές, εικόνες που παρέπεμπαν σε κάποιο θρίλερ από αυτά που μας έχει συνηθίσει το Χόλιγουντ.
Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία βλέπουμε ότι η Κίνα έχει απαλλαγεί  σχεδόν πλήρως από τον κορονοϊό, την ώρα που οι Ηνωμένες Πολιτείες καταγράφουν το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο!

Τι συμβαίνει λοιπόν; Αποδεικνύεται ότι το κομμουνιστικό καθεστώς είναι πολύ πιο αποτελεσματικό από μία φιλελεύθερη δημοκρατία; Ή μήπως ο Τραμπ είχε δίκιο στο συγκεκριμένο σημείο;

Δείτε τα κρούσματα σήμερα στις Ηνωμένες Πολιτείες

Η πορεία των κρουσμάτων κορονοϊού τους τελευταίους μήνες στις Ηνωμένες Πολιτείες

Δείτε τώρα και τα κρούσματα στην Κίνα για το αντίστοιχο χρονικό διάστημα:

Κρούσματα κορονοϊού στην Κίνα. Η πανδημία έχει σχεδόν εξαφανιστεί

Χρειάζεται λοιπόν μεγάλη δυσκολία για να πείσεις κάποιον καλοπροαίρετο ότι ο Τραμπ δεν είχε δίκιο όταν κατηγορούσε την Κίνα.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This