Ο Ερντογάν θυσιάζει τον γαμπρό του για να σωθεί!

Must Read

Η παραίτηση του υπουργού οικονομικών και γαμπρού του Ερντογάν σχετίζεται άμεσα με την ήττα Τραμπ στις Ηνωμένες Πολιτείες!

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, η αιφνιδιαστική αντικατάσταση του υπουργού οικονομικών της Τουρκίας Μπεράτ Αλμπαϊράκ που είναι και γαμπρός του Ερντογάν, σχετίζεται άμεσα με την επικράτηση Μπάιντεν στις αμερικανικές εκλογές.

Ο γαμπρός φαίνεται ότι είναι ο «μπροστινός» στις βρώμικες, προσωπικές σχέσεις που είχαν αναπτυχθεί ανάμεσα στις οικογένειές του απερχόμενου προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Τραμπ και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν! Και όταν λέμε μπροστινός, εννοούμε ο άνθρωπος που χειριζόταν όλες τις βρώμικες συναλλαγές μεταξύ τραμ – Ερντογάν για τις οποίες είχε μιλήσει ευθέως ο τέως σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του λευκού οίκου, Μπόλτον.

Εθνικός κίνδυνος το Noor1: Αποκαλύπτεται η εμπλοκή Ερντογάν με τους «προμηθευτές»

Ο Ερντογάν λοιπόν φοβάται ότι οι δημοκρατικοί στην προσπάθειά τους να αποδομήσουν την διακυβέρνηση Τραμπ, θα στραφούν οπωσδήποτε στις σκοτεινές σχέσεις που ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών τον καιρό της παντοδυναμίας του είχε αναπτύξει με τον τούρκο πρόεδρο. Διότι αυτή ακριβώς η πτυχή της προεδρίας Τραμπ ήταν η πιο σκοτεινή κατά την διάρκεια της τετραετίας και είναι βέβαιον ότι θα μπει στο μικροσκόπιο των δημοκρατικών.

Ο Ερντογάν λοιπόν για να μην βρεθεί στο στόχαστρο των αμερικανικών αρχών που ήδη σύμφωνα με άλλες πληροφορίες έχουν πολλά ράμματα για τη γούνα του γαμπρού του, όχι μόνο για τις σχέσεις του με τον Τραμπ, αλλά κυρίως για την δραστηριότητα του αναφορικά με λαθρεμπόριο από το ισλαμικό κράτος και το Ιράν, προτιμά να θυσιάσει τον ίδιο του τον γαμπρό μήπως και αμβλύνει τις συνέπειες αυτής της βρώμικης σχέσης.

Την ίδια στιγμή καταιγιστικές είναι οι αποκαλύψεις για τις σχέσεις του Ερντογάν με τραπεζίτες που ξέπλεναν ακόμα και τα έσοδα από εμπόρους ηρωίνης, με τους οποίους μάλιστα ο γαμπρός ΑλΜπαϊράκ είχε προσωπική επαφή.

Παρά τη σύγχυση που σκοπίμως καλλιεργείται  στον Τουρκικό Τύπο, ο υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας Μπεράτ Αλμπαιράκ όντως  υπέβαλε την παραίτησή του, αναφέρουν  φιλοκυβερνητικές πηγες.
Οι ιδιες φιλοκυβερνητικές πηγές επιβεβαίωσαν στον Τούρκο δημοσιογράφο Ισμαηλ Σαιμάζ ότι η φήμη ειναι πράγματι αλήθεια. Επιπλέον, δύο εκπρόσωποι του Αλμπαιράκ  που επικοινώνησαν με το πρακτορείο Bloomberg  επιβεβαίωσαν ότι ο λογαριασμός στο Instagram από τον οποίο έγινε η δήλωση παραιτησης του υπουργού Οικονομικων ,είναι στην πραγματικότητα γνήσιος, αν και αρνήθηκαν να πουν εάν επιβεβαιώνουν  την παραίτηση.
Πηγες της αντιπολίτευσης εκτιμούν οτι ο Αλμπαιράκ αποφάσισε να παραιτηθεί για  να μην χρεωθεί την συνεχιζόμενη βύθιση της λίρας , ιδιαίτερα μετά την ήττα του προέδρου Τραμπ στις Ημωμενες Πολιτείες στον οποίο ειχε ποντάρει όλα του τα χαρτιά ο Ερντογάν.
Ο Αλμπαιράκ που ειναι και γαμπρος του Ερντογάν επικαλέστηκε λόγους υγείας σε δήλωση στο Instagram , την οποία η κυβέρνηση Ερντογάν επιχείρησε να τη χαρακτηρίσει ως fake news .

Ο Αλμπαιράκ είναι ο δεύτερος αξιωματούχος με αρμοδιότητες για την οικονομία που φαίνεται να αποχωρεί από το οικονομικό επιτελείο το τελευταίο 24ωρο Το Σάββατο, ο πρόεδρος Ερντογάν απέλυσε τον τον Μουράτ Ουισάλ, τον διοικητή της κεντρικής τράπεζας της Τουρκίας.
Παραμένει ασαφές εάν ο Πρόεδρος Ερντογάν θα δεχτεί την παραίτηση του γαμπρού του ή θα τον πιέσει να την ανακαλέσει.
Μέλη του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) εξέφρασαν την ελπίδα στο Twitter ότι η παραίτηση του Albayrak θα απορριφθεί.

“Ο υπουργός μας, κ. Μπερατ Αλμπαιράκ συμμετείχε σε μια πολύ δύσκολη διαδικασία”, έγραψε ο Αντιπρόεδρος του AKP Μεχμέτ Μους στο Twitter. “Ελπίζουμε ότι ο Αλμπαιράκ θα συνεχίσει τα καθήκοντα του με την έγκριση του Προέδρου» πρόσθεσε.

Ο Υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών Ομέρ Φατιμά Σαγιάν επαίνεσε το έργο του Αλμπαιράκ  για την επίτευξη οικονομικών στόχων που είχαν τεθεί και έγραψε ότι ελπίζει ότι αυτή η παραίτηση δεν θα γίνει δεκτή. «Η χώρα μας, το έθνος μας σε χρειάζονται», έγραψε ο Σαγιάν .
Δεν έχει υπάρξει ακόμη επίσημη δήλωση από το Υπουργείο Οικονομικών ή την Προεδρία σχετικά με την απόφαση του Αλμπαιράκ να παραιτηθεί.

Ο Αλμπαιράκ φέρεται να έγραψε στο Instagram ότι υπέβαλε την παραίτηση του για να περάσει περισσότερο χρόνο με την οικογένειά του, την οποία είπε ότι παραμέλησε κατά τη διάρκεια των πέντε ετών του στην κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This