Νέμεσις: Η «εξαφάνιση» της «δυναστείας» των Κλίντον

Must Read

Η προεκλογική εκστρατεία του Τζο Μπάϊντεν, σε σχέση με την οικογένεια Κλίντον, θυμίζει σε πολλά την αξεπέραστη τραγωδία του Ευριπίδη «Ιφιγένεια εν Αυλίδι»!

Ο Μπάϊντεν, και δίπλα του ο πρώην Πλανητάρχης Μπάρακ Ομπάμα, είχαν πικρή εμπειρία από την οικογένεια Κλίντον, και ιδίως από τη Χίλαρι: Το 2016 η Χίλαρι, με την τεράστια οικονομική – και όχι μόνο – δύναμη της «δυναστείας» Κλίντον, στέρησε από τον Μπάϊντεν το χρίσμα των Δημοκρατικών.  Τόλμησε να «κατεβεί» στην προεδρική κούρσα η ίδια και κατατροπώθηκε από τον Ντόναλντ Τραμπ, πέρα και έξω από δημοσκοπήσεις και προσδοκίες.

Πολλοί είναι στις ΗΠΑ εκείνοι, και ιδίως μεταξύ των Δημοκρατικών, που χρόνια τώρα υποστήριζαν πως αν ο Μπάϊντεν ήταν απέναντι στον Τραμπ, ο απερχόμενος Πλανητάρχης θα «έβλεπε τη σκόνη του»! Με τη Χίλαρι, πρόσωπο ιδιαίτερα αντιπαθές και για πολλούς λόγους στις ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε «περίπατο», στέλνοντας την άλλοτε πρώτη κυρία και ΥΠΕΞ των ΗΠΑ κυριολεκτικώς στα αζήτητα.

Οι Δημοκρατικοί λοιπόν στις ΗΠΑ γνώριζαν καλά πόσο απεχθής ήταν η Χίλαρι Κλίντον, ακόμη και μέσα στο ίδιο τους το Κόμμα.  Γι’ αυτό και στην προεκλογική εκστρατεία του Τζο Μπάϊντεν την «εξαφάνισαν από προσώπου γης».  Της απαγόρευσαν, ιδίως στο τέλος της εκστρατείας, να πει έστω και λέξη υπέρ του Μπάϊντεν.  Γιατί κάθε λέξη της Χίλαρι θα ήταν και ένα εκατομμύριο ψήφων χαμένοι για τον Μπάϊντεν!

«Θυσίασαν» λοιπόν, σαν άλλη Ιφιγένεια στην Αυλίδα, οι Δημοκρατικοί τη Χίλαρι Κλίντον για να «φουσκώσουν τα πανιά» του σκάφους του υποψηφίου Τζο Μπάϊντεν.  Και να που τα «πανιά φούσκωσαν» και ο άλλοτε Αντιπρόεδρος γίνεται Πρόεδρος των ΗΠΑ.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες η εκλογή του Τζο Μπάϊντεν σηματοδότησε το οριστικό τέλος της «δυναστείας» των Κλίντον.  Πέρασαν στην αφάνεια, όπως ταιριάζει στους αλαζόνες και άμετρα φιλόδοξους, και πλέον κανείς δεν θα τους δίνει σημασία.  Από την περίοδο της «δόξας» τους θα μένει περισσότερο η περιπέτεια του Μπιλ με τη μαθητευόμενη του Λευκού Οίκου, την «αλήστου μνήμης» Μόνικα Λεβίνσκι.  Όσο για το Λευκό Οίκο, οι Κλίντον θα τον βλέπουν μόνο από το σινεμά και την τηλεόραση.

Καλά θα κάνουν οι Κλίντον, έστω και κάπως αργά, να διαβάζουν την ελληνική μυθολογία μήπως και καταλάβουν επιτέλους τι εννοούσαν οι Αρχαίοι Έλληνες όταν επινοούσαν την Άτη, τη Δίκη και τη Νέμεση! Τουλάχιστον θα προσγειωθούν στην πραγματικότητα.  Το να ζητήσουν και μια συγγνώμη λίγο δύσκολο.  Έχουν όμως ήδη ζητήσει συγγνώμη οι Δημοκρατικοί από τους αμερικανούς, εξαφανίζοντας, μια για πάντα, τη Χίλαρι και τη «δυναστεία» Κλίντον…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This