«Ξεγυρισμένο» πρόστιμο 12.000.000 ευρώ στην Tesla από τη γερμανική κυβέρνηση!

Την ίδια ώρα η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία επενδύει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στην κατασκευή εργοστασίου ανταλλακτικών σε γερμανικό έδαφος

Must Read

Τα 12.000.000 ευρώ αγγίζει το πρόστιμο που επέβαλαν οι γερμανικές Αρχές στην Tesla, για μη συμμόρφωση της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας στο νόμο που αφορά στις μπαταρίες που ολοκληρώνουν το κύκλο ζωής τους!

Κι αυτό, παρά το γεγονός ότι η Tesla ετοιμάζεται να επενδύσει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στη Γερμανία για την κατασκευή εργοστασίου συναρμολόγησης των αυτοκινήτων της στη χώρα, με τις εργασίες, μάλιστα,  να προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς, με στόχο την ολοκλήρωσή του εντός του καλοκαιριού του 2021.

Όπως αποκάλυψε η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία, το πρόστιμο σχετίζεται με τις υποχρεώσεις επιστροφών, όσον αφορά στα προϊόντα μπαταρίας που βρίσκονται στο τέλος του κύκλου ζωής τους. «Η γερμανική Umweltbundesamt (“UBA”) εξέδωσε στη θυγατρική μας στη Γερμανία ειδοποίηση και πρόστιμο ύψους 12 εκατομμυρίων ευρώ, λόγω μη συμμόρφωσής σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους σχετικά με τις ειδοποιήσεις συμμετοχής στην αγορά και τις υποχρεώσεις στα end-of-life battery προϊόντα.

Αυτό σχετίζεται πρωτίστως με διοικητικές απαιτήσεις, αλλά η Tesla συνέχισε να παίρνει πίσω μπαταρίες και, παρόλο που δεν μπορούμε να προβλέψουμε το αποτέλεσμα αυτού του θέματος, συμπεριλαμβανομένου του τελικού ποσού τυχόν κυρώσεων, έχουμε υποβάλει την ένστασή μας και δεν αναμένουμε σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις στην επιχείρησή μας», δήλωσε σε επίσημη ανακοίνωσή του εκπρόσωπος της εταιρείας.

Τις αντικαθιστά

Σημειώνεται πως η Tesla δεν έχει πολλές μπαταρίες που δεν βρίσκονται υπό καθεστώς εγγύησης, και όταν αντικαθιστά μπαταρίες τις «ανακατασκευάζει» για να τις χρησιμοποιήσει σε μελλοντικές αντικαταστάσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This