Τρίτη 22/6/2021

«Ξεγυρισμένο» πρόστιμο 12.000.000 ευρώ στην Tesla από τη γερμανική κυβέρνηση!

Την ίδια ώρα η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία επενδύει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στην κατασκευή εργοστασίου ανταλλακτικών σε γερμανικό έδαφος

Τα 12.000.000 ευρώ αγγίζει το πρόστιμο που επέβαλαν οι γερμανικές Αρχές στην Tesla, για μη συμμόρφωση της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας στο νόμο που αφορά στις μπαταρίες που ολοκληρώνουν το κύκλο ζωής τους!

Κι αυτό, παρά το γεγονός ότι η Tesla ετοιμάζεται να επενδύσει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στη Γερμανία για την κατασκευή εργοστασίου συναρμολόγησης των αυτοκινήτων της στη χώρα, με τις εργασίες, μάλιστα,  να προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς, με στόχο την ολοκλήρωσή του εντός του καλοκαιριού του 2021.

Όπως αποκάλυψε η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία, το πρόστιμο σχετίζεται με τις υποχρεώσεις επιστροφών, όσον αφορά στα προϊόντα μπαταρίας που βρίσκονται στο τέλος του κύκλου ζωής τους. «Η γερμανική Umweltbundesamt (“UBA”) εξέδωσε στη θυγατρική μας στη Γερμανία ειδοποίηση και πρόστιμο ύψους 12 εκατομμυρίων ευρώ, λόγω μη συμμόρφωσής σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους σχετικά με τις ειδοποιήσεις συμμετοχής στην αγορά και τις υποχρεώσεις στα end-of-life battery προϊόντα.

Αυτό σχετίζεται πρωτίστως με διοικητικές απαιτήσεις, αλλά η Tesla συνέχισε να παίρνει πίσω μπαταρίες και, παρόλο που δεν μπορούμε να προβλέψουμε το αποτέλεσμα αυτού του θέματος, συμπεριλαμβανομένου του τελικού ποσού τυχόν κυρώσεων, έχουμε υποβάλει την ένστασή μας και δεν αναμένουμε σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις στην επιχείρησή μας», δήλωσε σε επίσημη ανακοίνωσή του εκπρόσωπος της εταιρείας.

Τις αντικαθιστά

Σημειώνεται πως η Tesla δεν έχει πολλές μπαταρίες που δεν βρίσκονται υπό καθεστώς εγγύησης, και όταν αντικαθιστά μπαταρίες τις «ανακατασκευάζει» για να τις χρησιμοποιήσει σε μελλοντικές αντικαταστάσεις.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ