Παρασκευή 18/6/2021

Αλβέρτος Μπουρλά: O CEO της Pfizer προθυμοποιείται να κάνει πρώτος το εμβόλιο (video)

Κύματα αισιοδοξίας εκπέμπει η φαρμακευτική εταιρία Pfizer καθώς σε συνεργασία με την γερμανική εταιρία BioNTech ανακοίνωσαν χθες το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού το οποίο μάλιστα έχει αποτελεσματικότητα 90%.

H Pfizer πιθανότατα θα έχει έτοιμα εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου για τον κορωνοϊό έως το τέλος του 2020 λόγω όμως της δυσπιστίας που ενδεχομένως να υπάρχει αναφορικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, ο Αλβέρτος Μπουρλά, είναι πρόθυμος να κάνει πρώτος το εμβόλιο προκειμένου να κατευνάσει τις ανησυχίες του κοινού σχετικά με την ασφάλειά του.

Ο ίδιος παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή «Squawk Box» του CNBC και δήλωσε πως «θα ήθελα πάρα πολύ να είμαι ένας από τους πρώτους που θα το κάνουν, για να δείξω στον κόσμο ότι είμαι ο πρώτος. Όμως υπάρχουν ορισμένα ηθικά ζητήματα. Εάν έχουμε περιορισμένο αριθμό δόσεων, δεν είμαι σίγουρος εάν θα το συνιστούσαν σε άτομα της ηλικίας μου… ή εάν η εργασιακή ικανότητα θα είναι ένας από τους παράγοντες που θα συμβάλουν στο ποιος θα λάβει το εμβόλιο. Επομένως, θέλω να το σεβαστώ αυτό».

Ο Αλβέρτος Μπουρλά, εκτιμά πως η ζήτηση για το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech, θα είναι πολύ «υψηλότερο από οτιδήποτε μπορούμε να παράγουμε» καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρίας το εμβόλιο είναι πάνω από 90% αποτελεσματικό.

Ωστόσο, πρόσθεσε πως η εταιρεία είναι σε καλό δρόμο για την παραγωγή έως 50 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίου το 2020 και έως 1,3 δισεκατομμυρίων δόσεων το 2021.

«Πιστεύω ότι αυτή είναι πιθανότατα η πιο σημαντική ιατρική πρόοδος τα τελευταία 100 χρόνια. Είναι μια υπέροχη μέρα για την επιστήμη. Είναι μια υπέροχη μέρα για την ανθρωπότητα όταν συνειδητοποιείς ότι το εμβόλιό σου έχει 90% αποτελεσματικότητα. Αυτό είναι συντριπτικό».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ