Το Ισλαμικό Κράτος πίσω (και) από την έκρηξη στο κοιμητήριο της Τζέντα

Η βομβιστική επίθεση είχε ως κύριο στόχο τον Γάλλο πρόξενο

Must Read

Φαινόταν το πράγμα, αλλά σήμερα, Πέμπτη, έγινε και επίσημο, καθώς το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση στο μη μουσουλμανικό κοιμητήριο της πόλης Τζέντα, στη Σαουδική Αραβία, κατά τη διάρκεια τελετής για την επέτειο της λήξης του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Σε σχετική ανακοίνωσή τους στο προπαγανδιστικό κανάλι τους στο Telegram, οι τζιχαντιστές αναφέρουν ότι πραγματοποίησαν αυτήν την επίθεση «σε ένδειξη υποστήριξης» του προφήτη Μωάμεθ. «Ένα απόσπασμα στρατιωτών του χαλιφάτου κατάφερε να τοποθετήσει έναν εκρηκτικό μηχανισμό στο κοιμητήριο (…) στην πόλη Τζέντα χθες» Τετάρτη, όπου είχαν συγκεντρωθεί πολλοί Δυτικοί διπλωμάτες, ανέφερε το Ισλαμικό Κράτος.

Σύμφωνα με τις σαουδαραβικές αρχές, από την έκρηξη τραυματίστηκαν ελαφρά ένας Έλληνας υπάλληλος του προξενείου και ένας Σαουδάραβας αστυνομικός, ενώ, παρότι υπήρξε πληροφορία για έναν Βρετανό μεταξύ των τραυματιών, δεν έχει επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο ούτε από το Ριάντ, αλλά ούτε κι από το Λονδίνο.

Γελοιογραφίες που προσβάλλουν τον Μωάμεθ

Το «πρακτορείο» Amaq, το προπαγανδιστικό όργανο του Ισλαμικού Κράτους, ανέφερε ότι «η επίθεση στόχευε κυρίως τον πρόξενο της Γαλλίας, ο οποίος παρίστατο στην τελετή» λόγω «της επιμονής της κυβέρνησης της χώρας του να δημοσιεύει γελοιογραφίες που προσβάλλουν τον προφήτη», Μωάμεθ.

Σε κοινή τους ανακοίνωση, τα προξενεία που εκπροσωπήθηκαν στη τελετή της Τετάρτης (Γαλλίας, Ελλάδας, Ιταλίας, Βρετανίας και ΗΠΑ) καταδίκασαν «αυτή τη θρασύδειλη επίθεση εναντίον αθώων ανθρώπων».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This