Τουρκικό Υπ. Άμυνας: «Η Ελλάδα κλιμακώνει την ένταση – Αυτές είναι οι παραβιάσεις της»!

Σύντομο τουρκικό ανέκδοτο: «Σεβόμαστε πάντα τα όρια και τα δικαιώματα των γειτόνων μας»

Must Read

Το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας σε ενημέρωσή του στον Τύπο αναφέρεται μεταξύ άλλων στην Ελλάδα, λέγοντας ότι αυτή είναι που αυξάνει την ένταση, ενώ κατέγραψε και τις ελληνικές «παραβιάσεις» της τουρκικής κυριαρχίας, αλλά και του «αποστρατικοποιημένου καθεστώτος» νησιών όπως η Σαμοθράκη!

Τι αναφέρει η αναλυτική ενημέρωση για την Ελλάδα:

«Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις συνεχίζουν να προστατεύουν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας μας και της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και να είναι ο εγγυητής της ειρήνης και της ασφάλειας στο νησί της Κύπρου σύμφωνα με τις διεθνείς εγγυήσεις και τις συμφωνίες συμμαχίας.

Σεβόμαστε πάντα τα όρια και τα δικαιώματα των γειτόνων μας. Αν και υποστηρίζουμε ότι είμαστε υπέρ της ειρήνης, της φιλίας, των σχέσεων καλής γειτονίας και της συνεργασίας σε όλες μας τις σχέσεις, η Ελλάδα συνεχίζει να αυξάνει την ένταση.

Τον Οκτώβριο, η Ελλάδα έκανε 42 παραβιάσεις του εναέριου χώρου μας, 7 εδαφικές παραβιάσεις, 15 παρενοχλήσεις αεροσκαφών, ενώ 192 στρατιωτικά πλοία επισκέφθηκαν ‘Νησιά με μη στρατιωτική κατάσταση’ κατά παράβαση διεθνών συμφωνιών.

Κηρύσσοντας χώρο εκπαίδευσης που καλύπτει το νησί της Σαμοθράκης, το οποίο είναι σε μη στρατιωτικό καθεστώς στο Βόρειο Αιγαίο, αντίθετα με τις διεθνείς συμφωνίες και επιπλέον, η παραβίαση των χωρικών υδάτων στα σύνορα, αποτελεί σαφή ένδειξη όλων των προκλητικών προσπαθειών της Ελλάδας να κλιμακώσει την ένταση».

Στα κατεχόμενα ο Ερντογάν την Κυριακή

Με διάγγελμα του κατοχικού ηγέτη Ερσίν Τατάρ και με ρίψη 21 χαιρετιστήριων βολών ξεκινούν σήμερα οι «εορτασμοί» στα κατεχόμενα για την ανακήρυξη του ψευδοκράτους.

Την Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020, αναμένεται στα κατεχόμενα ο Ταγίπ Ερντογάν. Ο Τούρκος Πρόεδρος θα φθάσει στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου στις 11 το πρωί, ενώ στις 12 το μεσημέρι θα μεταβεί στο μνημείο του Ατατούρκ στην κατεχόμενη Λευκωσία. Στις 12.30 θα πραγματοποιηθεί στρατιωτική παρέλαση στην λεωφόρο Δρ. Φαζίλ Κιουτσιουκ, ενώ κατόπιν ο Ερντογάν θα μεταβεί στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου (για το… πικ νικ που έλεγε).

Εν τω μεταξύ, στα κατεχόμενα βρίσκεται από την Παρασκευή ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, για να επιθεωρήσει τις εργασίες στο Βαρώσι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This