Φθηνότερο το εμβόλιο της Moderna από εκείνο της Pfizer – Οι βασικές διαφορές ανάμεσά τους

Ο Έλληνας CEO της Pfizer συνεχάρη την αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας

Must Read

Η Κομισιόν ήδη προσέγγισε τη Moderna για άμεση συμφωνία για το εμβόλιό της κατά του νέου κορωνοϊού, τα ιδιαίτερα ευχάριστα νέα για το οποίο ανακοίνωσε η αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας σήμερα Δευτέρα.

Όπως αποκαλύπτει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο ανώνυμη ευρωπαϊκή πηγή, η τιμή της συμφωνίας θα είναι κάτω από 25 δολάρια ανά δόση, με τις διαπραγματεύσεις, ωστόσο, να συνεχίζονται. «Μια συμφωνία είναι πιθανό να επιτευχθεί τις επόμενες ημέρες», παραδέχεται η ίδια πηγή, η οποία διευκρινίζει ότι οι διμερείς επαφές αφορούν κυρίως τη νομική μορφή του συμβολαίου και μόνο. «Η τιμή που διαπραγματευόμαστε είναι κάτω των 25 δολαρίων ανά δόση», πρόσθεσε.

Στον αντίποδα, οι ΗΠΑ, έχουν ήδη κλείσει συμφωνία με τη Moderna για την προμήθεια 100 εκατομμυρίων εμβολίων έναντι 15 δολαρίων ανά δόση, με το deal, όμως, να περιλαμβάνει και την κρατική χρηματοδότηση, ύψους ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων, γεγονός το οποίο επί της ουσίας ανεβάζει την τιμή της δόσης σε 25 δολάρια.

Κοινός στόχος

Με σημερινό tweet του, ο Έλληνας CEO της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, συνεχάρη τη Moderna για τη μεγάλη επιτυχία με το εμβόλιό της, δείχνοντας ότι, μπροστά στον «αόρατο εχθρό», κάνουν πέρα ακόμα και οι τεράστιοι επιχειρηματικοί ανταγωνισμοί.

«Είμαι ενθουσιασμένος που ακούω τα καλά νέα που βγαίνουν από τη @moderna_tx για το πρόγραμμα ανάπτυξης εμβολίων κατά της COVID-19. Οι εταιρείες μας μοιράζονται έναν κοινό στόχο – να νικήσουν αυτήν την τρομερή ασθένεια – και σήμερα συγχαίρουμε όλους στη Moderna και μοιραζόμαστε τη χαρά των ενθαρρυντικών αποτελεσμάτων τους», δήλωσε σχετικά.

  • Δείτε την ανάρτησή του Άλμπερτ Μπουρλά στο Twitter:

Που διαφέρουν τα εμβόλια της Moderna και της Pfizer

Με διαφορά λίγων ημερών η Pfizer και η Moderna έδωσαν ελπίδα στον κόσμο που πλήττεται από την πανδημία του νέου κορωνοϊού, καθώς προηγούνται στην παγκόσμια κούρσα για την ανεύρεση του εμβολίου κατά του θανατηφόρου ιού.

Και σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, αυτές είναι οι βασικές ομοιότητες και διαφορές ανάμεσα στα δυο εμβόλια:

  • Και τα δυο εμβόλια χρησιμοποιούν την ίδια προσέγγιση με την έγχυση μέρους του γενετικού κώδικα του ιού, έτσι ώστε να προκαλέσουν ανοσολογική απόκριση.
  • Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα δείχνουν ότι το εμβόλιο της Pfizer/BioNTech παρέχει αποτελεσματικότητα κατά 90% και της Moderna σχεδόν 95%. Ωστόσο και τα δυο εμβόλια είναι ακόμα σε φάση δοκιμών και το ποσοστό αυτό μπορεί να αλλάξει.
  • Το εμβόλιο της Pfizer πρέπει να διατηρείται στους -75 βαθμούς Κελσίου. Κανένα άλλο εμβόλιο στις ΗΠΑ δεν είναι απαραίτητο να διατηρείται σε τόσο χαμηλές θερμοκρασίες και μάλιστα δεν υπάρχουν, όπως αναφέρει το CNN, καταψύκτες σε φαρμακεία και ιατρεία που να καταψύχουν τόσο χαμηλά.
  • Το εμβόλιο της Moderna μπορεί να διατηρηθεί σε συνθήκες ψύξης 2-8 βαθμών Κελσίου για 30 ημέρες και να αποθηκευτεί για 6 μήνες στους -20 βαθμούς Κελσίου.
  • Το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech απαιτεί μεταφορά και αποθήκευση στους -70 βαθμούς Κελσίου. Σε θερμοκρασίες ψυγείου μπορεί να αποθηκευτεί για μέχρι πέντε ημέρες.
  • Η Moderna ανακοίνωσε ότι θα έχει προς διάθεση 20 εκατομμύρια δόσεις στο τέλος του χρόνου και 500 εκατομμύρια με ένα δισεκατομμύριο το 2021.
  • Η Pfizer ανακοίνωσε ότι θα έχει προς διάθεση 50 εκατομμύρια δόσεις και 1,3 δισεκατομμύρια το 2021.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This