Το ουγγρικό βέτο στο Ταμείο Ανάκαμψης τέθηκε λόγω μεταναστευτικού

Ο Ούγγρος είναι ένθερμος αντίπαλος της μαζικής μετανάστευσης στην Ευρώπη

Must Read

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν ξεκαθάρισε ότι η Ουγγαρία άσκησε βέτο στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό 2021-27 και στο Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ, γιατί θα ήταν αναγκασμένη να στηρίξει τη μεταναστευτική της πολιτική.

Ουγγαρία και Πολωνία άσκησαν βέτο τη Δευτέρα στον προϋπολογισμό και το σχέδιο ανάκαμψης, εκφράζοντας έτσι, σύμφωνα με τα όσα είπαν τότε, τη διαμαρτυρία τους για τον μηχανισμό μέσω του οποίου θα στερούνται ευρωπαϊκούς πόρους οι χώρες που κατηγορούνται ότι παραβιάζουν το κράτος δικαίου (ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, σεβασμός στα θεμελιώδη δικαιώματα).

«Αφού δεχθούμε την τρέχουσα πρόταση, δεν θα υπάρχει τίποτα που να εμποδίζει τη σύνδεση της αποδέσμευσης των πόρων προς τα κράτη μέλη με τη στήριξή τους στη μετανάστευση και τον εκβιασμό των κρατών που είναι αντίθετα στη μετανάστευση με οικονομικές κυρώσεις», επεσήμανε ο Ορμπάν σε ανακοίνωσή του.

Ο ευρωπαϊκός προϋπολογισμός και το πακέτο οικονομικής ανάκαμψης δεν περιλαμβάνουν κανένα όρο για τη μετανάστευση, αλλά είναι γνωστό ότι ο Ούγγρος είναι ένθερμος αντίπαλος της μαζικής μετανάστευσης στην Ευρώπη, ισχυριζόμενους ότι αλλοιώνει την εθνική και ευρωπαϊκή ταυτότητα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This