Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2020

Γη της Επαγγελίας: Μια συναρπαστική, βαθιά προσωπική καταγραφή της ιστορίας εν τω γίγνεσθαι από τον Μπαράκ Ομπάμα

ΤΟ ΠΟΛΥΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ 2020 ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ 26 ΓΛΩΣΣΕΣ ΜΕ 3 ΕΚΑΤ. ΑΝΤΙΤΥΠΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΟΣΗ

«Κοιτάζοντας πίσω, αναλογίζομαι καμιά φορά το παμπάλαιο ερώτημα ως προς το πόση διαφορά κάνουν τα ιδιαίτερα, ατομικά χαρακτηριστικά κάθε ηγέτη στον ρου της ιστορίας – αν καθένας από εμάς που ανερχόμαστε στην εξουσία είναι ένας απλός αγωγός για τα βαθιά, αδιάκοπα ρεύματα των καιρών ή είναι, τουλάχιστον εν μέρει, ο συγγραφέας των γεγονότων που μέλλονται.»

«Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν πολυπίστευα στο πεπρωμένο. Ανησυχώ ότι χρησιμεύει ως δικαιολογία για την αμεριμνησία των ισχυρών και για την εγκατάλειψη όσων δεν έχουν στον ήλιο μοίρα. Υποπτεύομαι ότι το σχέδιο του Θεού, όποιο και αν είναι, λειτουργεί σε μια κλίμακα πολύ ευρεία για να επηρεάζεται από τις δοκιμασίες των θνητών· ότι στο διάστημα μιας ζωής, τα τυχαία γεγονότα και οι συμπτώσεις κρίνουν περισσότερα πράγματα από όσα θέλουμε να παραδεχτούμε· και ότι το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να προσπαθούμε να ευθυγραμμιστούμε με ό,τι αισθανόμαστε σωστό, να βγάζουμε κάποιο συγκροτημένο νόημα από τη σύγχυσή μας και, με χάρη και κουράγιο, να αποδεχόμαστε κάθε στιγμή τη ζωή μας όπως είναι και να συνεχίζουμε.»

—Μπαράκ Ομπάμα, από τη Γη της Επαγγελίας

Ο Μπαράκ Ομπάμα άρχισε να γράφει τα προεδρικά απομνημονεύματά του λίγο μετά τη λήξη της θητείας του. Κάθισε με χαρτί και μολύβι και ένα καθαρό περίγραμμα στο μυαλό του, θέλοντας να προσφέρει μια έντιμη εξιστόρηση της θητείας του στο αξίωμα –όχι μόνο μια ιστορική καταγραφή των κρίσιμων γεγονότων που συνέβησαν στη διάρκειά της και των σημαντικών ανθρώπων με τους οποίους ήρθε σε επαφή, αλλά και την περιγραφή κάποιων από τα διασταυρούμενα πολιτικά, οικονομικά και πολιτισμικά ρεύματα που συνέβαλαν στο να προσδιοριστούν οι προκλήσεις τις οποίες αντιμετώπισε η διακυβέρνησή του και οι επιλογές με τις οποίες ανταποκρίθηκε το επιτελείο του κι ο ίδιος.

Ήθελε, επίσης, να δώσει στους αναγνώστες μια πραγματική αίσθηση του πώς είναι να είσαι Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, να υπενθυμίσει σε όλους μας ότι, με όλη της την ισχύ και τη μεγαλοπρέπεια, η προεδρία είναι μια δουλειά απολύτως όπως όλες οι άλλες, και ότι οι άντρες κι ο γυναίκες που εργάζονται στον Λευκό Οίκο βιώνουν καθημερινά το ίδιο μείγμα ικανοποίησης, απογοήτευσης, εργασιακών τριβών, αντιξοοτήτων και μικρών θριάμβων όπως οι υπόλοιποι συμπολίτες τους. Και επιδίωξε να αφηγηθεί μια πιο προσωπική ιστορία, που ίσως θα ενέπνεε τους νέους ανθρώπους να σκεφτούν το ενδεχόμενο να αφιερώσουν τη ζωή τους στο δημόσιο καλό, αντλώντας από τη συνειδητοποίηση ότι η δική του πολιτική σταδιοδρομία «άρχισε, στην πραγματικότητα με την αναζήτηση κάποιας θέσης όπου θα μπορούσα να ταιριάξω, ενός τρόπου να εξηγήσω τις διαφορετικές πτυχές της μπερδεμένης κληρονομιάς μου, και ότι μόνο όταν πρόσδεσα το δικό μου βαγόνι σε κάποιο μεγαλύτερο κατάφερα εντέλει να βρω μια κοινότητα κι έναν σκοπό στη ζωή μου».

Τώρα, στη ΓΗ ΤΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΙΑΣ, τον πολυαναμενόμενο πρώτο τόμο των προεδρικών
απομνημονευμάτων του, ο Ομπάμα διηγείται την ιστορία της απίστευτης οδύσσειας ενός νεαρού άντρα που ξεκίνησε αναζητώντας την ταυτότητά του για να καταλήξει να γίνει ο ηγέτης του ελεύθερου κόσμου, περιγράφοντας με συγκλονιστικές προσωπικές λεπτομέρειες τόσο την πολιτική του παιδεία όσο και τις σημαντικότερες στιγμές της πρώτης θητείας αυτής της ιστορικής προεδρίας – μιας εποχής δραστικών μεταβολών και δραματικών αναταραχών.

Επιστρατεύοντας όλα του τα ταλέντα ως συγγραφέα, παίρνει τους αναγνώστες σε ένα συναρπαστικό ταξίδι που ξεκινάει από τις πρώτες του πολιτικές φιλοδοξίες και φτάνει, μέσω της καθοριστικής νίκης του στις τοπικές εσωκομματικές εκλογές της Αϊόβας, που έδειξε τη δύναμη της λαϊκής κινητοποίησης, ως την ιστορική βραδιά της 4ης Νοεμβρίου 2008, όταν εξελέγη 44ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, ο πρώτος Αφροαμερικανός που αναλάμβανε το ύπατο αξίωμα της χώρας.

Συνδυάζοντας με μαεστρία το προσωπικό με το πολιτικό, τραβά την αυλαία της εμπειρίας του στο Οβάλ Γραφείο, συνυφαίνοντας αξεδιάλυτα την πορεία της ζωής του και την πορεία της δημοκρατίας, και υπενθυμίζοντας ότι «παρ’ όλες τις διαφορές μας παραμένουμε ένας λαός ενωμένος και ότι όλοι μαζί, άντρες και γυναίκες καλής θέλησης, μπορούμε να βρούμε τον δρόμο για ένα καλύτερο μέλλον».

Αποτελούμενη από επτά μέρη –από «Το στοίχημα» έως το «Σε τεντωμένο σχοινί»– η ΓΗ ΤΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΙΑΣ είναι επίσης η εντυπωσιακή αφήγηση για το στοίχημα ενός ανθρώπου με την ιστορία και για την πίστη ενός ακτιβιστή που δοκιμάζεται στην παγκόσμια σκηνή. Ο Ομπάμα γράφει με ειλικρίνεια για τις δύσκολες ισορροπίες που συνεπαγόταν η διεκδίκηση της προεδρικής υποψηφιότητας από έναν μαύρο Αμερικανό, επιφορτισμένο με τις προσδοκίες μιας γενιάς που είχε πορευτεί με το μήνυμα για «ελπίδα και αλλαγή», καθώς και η αναμέτρηση με τις ηθικές προκλήσεις της λήψης εξαιρετικά κρίσιμων αποφάσεων. Μιλά ανοιχτά για τις δυνάμεις που του εναντιώθηκαν μέσα στη χώρα και στο εξωτερικό, για το πώς επηρέασε η ζωή στον Λευκό Οίκο τη σύζυγό του και τις κόρες του.

Ομολογεί τη μοναξιά που συνοδεύει το ύπατο κρατικό αξίωμα και για το πόσο κάθε απόφαση που έπαιρνε βάραινε ασήκωτα τους ώμους του, ιδιαίτερα εκείνες που επρόκειτο να επηρεάσουν τη ζωή εκατομμυρίων Αμερικανών. Δεν φοβάται να αποκαλύψει τις εσωτερικές αμφιβολίες και την απογοήτευση από τη ζωή μέσα σε μια σκληρή πολιτική αρένα που καθορίζεται από έναν όλο και πιο δριμύ ανταγωνισμό ανάμεσα στα δύο αντιμαχόμενα οράματα για την Αμερική, ωστόσο παραμένει συναισθηματικά συνδεδεμένος με την αισιοδοξία και τον ιδεαλισμό του νεότερου εαυτού του, χωρίς ποτέ να εγκαταλείπει την πίστη του ότι, στο πλαίσιο του τεράστιου, διαρκούς πειράματος που είναι η Αμερική, η πρόοδος είναι πάντα δυνατή.

Αναπολώντας την προεδρία, προσφέρει μια μοναδική και στοχαστική αξιολόγηση τόσο του εκπληκτικού εύρους όσο και των ορίων της προεδρικής εξουσίας, καθώς και μια σπάνια ματιά στις εσωτερικές διεργασίες του κομματικού συστήματος των ΗΠΑ και της διεθνούς διπλωματίας. Παίρνει τον αναγνώστη μαζί του μέσα στο Οβάλ Γραφείο και στην Αίθουσα Διαχείρισης Κρίσεων του Λευκού Οίκου, αλλά και στη Μόσχα, στο Κάιρο, στο Πεκίνο και αλλού.

Διαβάζουμε τις σκέψεις που τον απασχολούν καθώς συγκροτεί το υπουργικό του συμβούλιο, προσπαθεί να διαχειριστεί μια παγκόσμια οικονομική κρίση, αναμετράται με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, περιγράφει τις διαδικασίες που οδήγησαν στην Αραβική Άνοιξη, υπερνικά εκ πρώτης όψεως ανυπέρβλητα εμπόδια για να εξασφαλίσει την ψήφιση του Νόμου για την Ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη, συγκρούεται με στρατηγούς για την αμερικανική στρατηγική στο Αφγανιστάν, προωθεί τη μεταρρύθμιση της Γουόλ Στριτ, σώζει την αμερικανική αυτοβιομηχανία, σκιαγραφεί τη δράση για την κλιματική αλλαγή, αντιδρά στο καταστροφικό ατύχημα της Deepwater Horizon, και εξουσιοδοτεί την Επιχείρηση Τρίαινα του Ποσειδώνα, η οποία καταλήγει στην εξόντωση του Οσάμα Mπιν Λάντεν Η ΓΗ ΤΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΙΑΣ περιλαμβάνει τα σκληρά μαθήματα που πήρε ο Ομπάμα σχετικά με την πολιτική και τη δημόσια ηγεσία: ότι πέρα από την εφαρμογή μιας καλομελετημένης πολιτικής, έχει σημασία η επίγνωση των παραδόσεων και της εθιμοτυπίας· έχουν σημασία τα σύμβολα, το πρωτόκολλο και η γλώσσα του σώματος· ότι δεν μπορείς να αναθέτεις σε άλλους τη διατήρηση υψηλού ηθικού· ότι είναι σημαντικό να ρωτάς τα μέλη του προσωπικού σου τι νομίζουν ότι μπορούσε να γίνει καλύτερα· ότι δεν θα καταφέρεις ποτέ να ικανοποιήσεις όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη· ότι, μερικές φορές, η πιο σημαντική δουλειά που κάνεις είναι να εμποδίζεις να συμβούν καταστροφές, οπότε είναι λίγο έως πολύ αόρατη· ότι όσο απόκρημνος κι αν είναι ο βράχος, εσύ πρέπει να προσπαθήσεις. Ίσως μια από τις πιο εμπνευσμένες πεποιθήσεις που κοινοποιεί ο Ομπάμα σε αυτό το βιβλίο του είναι ότι, όπως είπε ο Δρ Μάρτιν Λούθερ Κινγκ ο νεότερος στην πασίγνωστη ομιλία του στην Πορεία προς την Ουάσινγκτον, το 1963, «δεν μπορούμε να πορευτούμε μόνοι».

Ο Ομπάμα πιστεύει ότι η δημοκρατία είναι κάτι που δημιουργούμε όλοι μαζί με τη δράση μας, όχι κάτι που μας παραχωρείται. Ότι, ως πολίτες, έχουμε δύναμη όταν είμαστε ενωμένοι.

Ένα σπουδαίο λογοτεχνικό επίτευγμα που ζωντανεύει την ιστορία, η ΓΗ ΤΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΙΑΣ απευθύνει μια πρόσκληση σε όλους –και ειδικότερα στους νέους– «να ξαναφτιάξουμε τον κόσμο, και να αναδείξουμε με σκληρή δουλειά, αποφασιστικότητα και μεγάλη δόση φαντασίας μια Αμερική που, επιτέλους, θα ευθυγραμμίζεται με τον καλύτερο εαυτό μας».

Όπως γράφει ο Πρόεδρος Ομπάμα: «Σε μια στιγμή κατά την οποία η Αμερική συνταράσσεται τόσο έντονα, το βιβλίο καταθέτει κάποιες ευρύτερες σκέψεις μου όσον αφορά το πώς μπορούμε να αρχίσουμε να γεφυρώνουμε τις διαφορές μας και να κάνουμε τη δημοκρατία μας λειτουργική για όλους – ένας στόχος που δεν μπορεί να επιτευχθεί από κανέναν Πρόεδρο χωρίς τη συμμετοχή όλων μας ως ενεργών πολιτών».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θετικοί στον κορωνοϊό εργαζόμενοι και τρόφιμοι γηροκομείου στη Φλώρινα

Συναγερμός έχει σημάνει στη Φλώρινα, καθώς εντοπίστηκαν πολυάριθμα κρούσματα κορωνοϊού σε γηροκομείο, με αρκετούς τρόφιμους, αλλά και εργαζόμενους να έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό.Σύμφωνα...

«Έφυγε» από τη ζωή ο δημοσιογράφος Βασίλης Πάικος

Απώλεια για τον κόσμο των ΜΜΕ αποτελεί ο θάνατος του Βασίλη Πάικου, ο οποίος ήταν επί 25 χρόνια επικεφαλής της κυριακάτικης ΑΥΓΗΣ, μέχρι το...

Πλαφόν στις τιμές των τεστ κορωνοϊού: 40 ευρώ για μοριακό και 10 ευρώ για rapid test

Τα φαινόμενα κερδοσκοπίας και ασύμμετρων ανατιμήσεων οδηγούν το Υπουργείο Ανάπτυξης και τη ΓΓ Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή στην επιβολή πλαφόν στις τιμές των τεστ...

Υπάλληλος παιδικού νοσοκομείου στην Αγγλία βίαζε ανήλικους επί… 35 ολόκληρα χρόνια!

Σε 58 σεξουαλικές επιθέσεις εναντίον έξι αγοριών παραδέχθηκε ότι προέβη στα 35 χρόνια υπηρεσίας του σε παιδικό νοσοκομείο της Αγγλίας, ένας πρώην θυρωρός στο...

ΑΠΘ για λύματα Θεσσαλονίκης: Εμφανώς καλύτερη η επιδημιολογική εικόνα, αλλά…

Θετικά αποτιμάται η  επιδημιολογική εικόνα για τη Θεσσαλονίκη με βάση τα αποτελέσματα των μετρήσεων στα λύματα του πολεοδομικού συγκροτήματος, στην έρευνα που διεξάγει διεπιστημονική...

Οι Επιθεωρητές Εργασίας καταγγέλλουν ότι το Υπουργείο τους έχει μόνο για να γράφουν πρόστιμα στους πολίτες

Ανακοίνωση «χαστούκι» κατά της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιθεωρητών Εργασίας (ΠΟΣΕΠΕ), καταδεικνύοντας ότι αδιαφορεί για την αποτελεσματική εκτέλεση του...

Μεγάλη έρευνα της διαΝΕΟσις: Η Απολιγνιτοποίηση και οι Έλληνες

Η διαΝΕΟσις πραγματοποίησε δημοσκοπική έρευνα στις περιοχές που θα πληγούν περισσότερο από το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ.Τι πιστεύουν, άραγε, οι άνθρωποι που...

To χωριό… Fucking δεν άντεξε άλλο και αποφάσισε να αλλάξει το όνομά του

Σε αλλαγή ονόματος αποφάσισε να προχωρήσει το αυστριακό χωριό Fucking, καθώς είχε γίνει περίγελος των ταξιδιωτών οι οποίοι έκλεβαν συνέχεια τις πινακίδες με την...

Ο Χρυσοχοΐδης ζήτησε συγγνώμη για τις συλληφθείσες και ακύρωσε τον… εαυτό του για την απαγόρευση των συναθροίσεων

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αφού ζήτησε συγγνώμη για τις συλλήψεις των γυναικών στο Σύνταγμα, προκάλεσε σύγχυση με τις δηλώσεις του για το που κολλάει τελικά...

Αντώνης Σαμαράς: Από φέρελπις ηγέτης, στην πολιτική κατάντια των «οφσόρ»

Η περήφανη άνοδος και ο ηθικός κατήφορος του ανθρώπου που πρωτοβγήκε βουλευτής πριν από 43 χρόνια και αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας πριν από 11...

Ντου της ΕΛ.ΑΣ. σε γυμναστήριο οδήγησε τους παρόντες να κρυφτούν στην ταράτσα!

Σε γυμναστήριο που λειτουργούσε παράνομα στην Πάτρα έκανε έφοδο η ΕΛΑΣ, αιφνιδιάζοντας τους παρευρισκόμενους!   Το γυμναστήριο που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, λειτουργούσε παρά...

ΟΑΕΔ: Τη Δευτέρα λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το ειδικό εποχικό βοήθημα εργαζομένων

Τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020, στις 14:00, λήγει η προθεσμία για την υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων για το ειδικό εποχικό βοήθημα του ΟΑΕΔ έτους 2020,...

Η Τουρκία αποκρύπτει κρούσματα και στοιβάζει φέρετρα νεκρών σε λεωφορεία (video)

Το δεύτερο κίνδυμα της πανδημίας του κορωνοϊού χτυπά σκληρά την Τουρκία, με την διασπορά να εκτινάσσεται το τελευταίο διάστημα, κάτι που για δεύτερη φορά...

Ο Δήμος Μοσχάτου – Ταύρου καμαρώνει για τα χαμηλότερα δημοτικά τέλη σε όλη την Αττική

Η Δημοτική Αρχή Μοσχάτου - Ταύρου συνεχίζει να στηρίζει τους δημότες, αλλά και τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο δήμο και δοκιμάζονται από τις πολυεπίπεδες...

ΟΠΑΠ: Στα 73.200.000 ευρώ τα καθαρά κέρδη εννεαμήνου

Σε 898.900.000 ευρώ διαμορφώθηκαν τα καθαρά έσοδα προ εισφορών (GGR) του ΟΠΑΠ στο εννεάμηνο του 2020, με τα καθαρά κέρδη να φτάνουν τα 73.200.000...

Πρόστιμο σε μητέρα που έστειλε «παροχή βοήθειας» για να μαγειρέψει στον κανακάρη της

Δεν έπεισε τους αστυνομικούς που την σταμάτησαν σε μπλόκο για έλεγχο μετακίνησης, μια μητέρα που είχε στείλει SMS για μετακίνηση «4»...Οι αστυνομικοί σταμάτησαν τη...

Το νοσοκομείο Καρπενησίου κινδυνεύει να «κλείσει» λόγω έλλειψης γιατρών

Μπορεί τα φώτα να πέφτουν στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης ή της Λάρισας, που δέχονται αφόρητες πιέσεις τον τελευταίο καιρό, ωστόσο, η κατάσταση είναι απελπιστική...

Η Γιάννα Τερζή έχασε αγαπημένο της φίλο από κορωνοϊό

Η τραγουδίστρια Γιάννα Τερζή, κόρη του μοναδικού Πασχάλη Τερζή, θρηνεί τον χαμό ενός αγαπημένου φίλου. Με ανάρτησή της στο Instagram, η Γιάννα έκανε γνωστό ότι...

Σοκάρει η κατάθεση της 15χρονης: «Η μάνα μου έκλαιγε, έλεγε δεν έχω άλλον άνδρα»

Η παθιασμένη ζήλια του 44χρονου συζυγοκτόνου στη Μάνη, τον οδήγησε να πυροβολήσει την γυναίκα του μπροστά στο ανήλικο παιδί του. Η δολοφονία που σόκαρε...

Β. Παπαευαγγέλου: 4.500 ασθενείς νοσηλεύονται σε όλη τη χώρα, το 1/4 εξ αυτών στη Θεσσαλονίκη

Για μείωση κρουσμάτων στην Αττική, αλλά σταθερά αυξημένα στη Θεσσαλονίκη μίλησε η κα Παπαευαγγέλου, τη στιγμή που ο Νίκος Χαρδαλιάς... χτύπησε «καμπανάκι» για 18...

Δύο φορές είχε συναντήσει τον Μαραντόνα ο Βαγγέλης Αντώναρος και τις αναπολεί με πόνο ψυχής

Γνώρισε τον Ντιέγκο Μαραντόνα, όταν ζούσε στη Ρώμη, όντας διευθυντής του γραφείου γερμανικού δημοσιογραφικού οργανισμού και έγιναν φίλοι.«Αντίο, caro amigo» είπε την Τετάρτη, βαθιά...

ΕΟΔΥ: 2013 κρούσματα και 101 θάνατοι μέσα σε 24 ώρες, 607 οι διασωληνωμένοι συνολικά στη χώρα – Λιγότερα από 900 σε Θεσσαλονίκη και Αττική

Η παράταση του lockdown ανακοινώθηκε, κάτι που ήταν αναμενόμενο, μια και η πίεση στο Σύστημα Υγείας παραμένει ασφυκτική, ενώ η κατάσταση με τις διασωληνώσεις,...

Στα… σκουπίδια διαγωνισμοί άνω των 500.000.000€ για μονάδες επεξεργασίας απορριμμάτων!

Είκοσι διαγωνισμούς για την κατασκευή μονάδων επεξεργασίας απορριμμάτων σε ολόκληρη τη χώρα είχε υποσχεθεί μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου η ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και...

Από κορωνοϊό πέθανε στο σπίτι του ο σύζυγος της λεχώνας που έφυγε μετά από αλλεργικό σοκ

Σοκ προκαλεί η είδηση ότι τα αίτια θανάτου του 37χρονου συζύγου της λεχώνας, που έφυγε πέρυσι από αλλεργικό σοκ, ήταν ο κορωνοϊός.Σύμφωνα με πληροφορίες,...

Δυσμενής μετάθεση στο… Μεταγωγών για τον υποδιοικητή Αστυνομικού Τμήματος

Έκανε τα «στραβά μάτια» σε παράνομη λειτουργία μπαρ στον ΠειραιάΣτο Τμήμα Μεταγωγών μετατέθηκε δυσμενώς ο υποδιοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Πειραιά που ενέχεται σε υπόθεση...

Ο… παθών και μαθών υπουργός Ναυτιλίας έκανε σύσταση στους συναδέλφους του να τηρούν «με αυστηρότητα» τα μέτρα

Ευγενική σύσταση στους συναδέλφους του βουλευτές και υπουργούς στο Κοινοβούλιο να τηρούν με αυστηρότητα τα υγειονομικά μέτρα απηύθυνε ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, ο...

Θρίλερ μετά από φωτιά σε ξενοδοχείο στη Σαντορίνη! Νεκρός ο ιδιοκτήτης 

Μυστήριο επικρατεί στην υπόθεση με τον εντοπισμό του νεκρού ιδιοκτήτη ενός ξενοδοχείου στη Σαντορίνη.Οπως έγινε γνωστό από τις Αρχές, η Πυροσβεστική κλήθηκε να κατασβέσει...

Νικήθηκε στα 41 του ο Πέτρος Ακριβάκης

Η αθλητική κοινότητα θρηνεί τον χαμό του Πέτρου Ακριβάκη. Ο προπονητής του στίβου έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Πέμπτης, χτυπημένος από την...

Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για το Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων στο Μαρκόπουλο

Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για το Διαδημοτικό Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων του Συνδέσμου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων (ΣΒΑΠ), μέλος του οποίου είναι και ο...

Έγκλημα στις Σπέτσες: Προφυλακίστηκε ο 22χρονος που αρνείται ότι σκότωσε τον 26χρονο

Προφυλακίστηκε με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα ο 22χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία 26χρονου στις Σπέτσες.Ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία από δόλο του...