Οικογένεια Ρέμο: Η αρπαγή διαμαντιών από το μουσείο της Δρέσδης υπήρξε το αποκορύφωμα της εγκληματικής καριέρας τους!

Θεωρούνται από τους πιο επικίνδυνους «παίχτες» της λεγόμενης «αραβικής μαφίας» του Βερολίνου

Must Read

Η μαφιόζικη οργάνωση που αποκαλύφθηκε ότι βρισκόταν πίσω από τη θεαματική ληστεία διαμαντιών του μουσείου της Δρέσδης, είναι από τις πιο διαβόητες συμμορίες οργανωμένου εγκλήματος του Βερολίνου, που σπέρνει εδώ και χρόνια τον τρόμο και τη βία στη γερμανική πρωτεύουσα.

Η οικογένεια Ρέμο, η οποία θεωρείται από τους πιο επικίνδυνους «παίχτες» της λεγόμενης «αραβικής μαφίας» του Βερολίνου, βρέθηκε για μια ακόμα φορά στο επίκεντρο της δημοσιότητας, όταν πέντε από τα μέλη της κατηγορήθηκαν για συμμετοχή στη διάρρηξη του Μουσείου της Πράσινης Κρύπτης τον περασμένο Νοέμβριο στη Δρέσδη, απ’ όπου απέσπασαν διαμάντια αξίας 1 δισ. ευρώ, σύμφωνα με εκτιμήσεις της «Bild». Οι τρεις συνελήφθησαν, ενώ οι δίδυμοι Μοχάμεντ και Αμπντούλ Ματζέντ Ρέμο, καταζητούνται με τις ίδιες κατηγορίες.

Αφότου οι πατριάρχες της οικογένειας Ρέμο, μέλη της εθνικιστικής οργάνωσης Mhallami με έδρα το Λίβανο και την Τουρκία, μετακόμισαν στην Ευρώπη για να ξεφύγουν από τον εμφύλιο του Λιβάνου στα 80s, έκαναν για πρώτη φορά αισθητή την παρουσία τους με τη δολοφονία ενός Γιουγκοσλάβου εστιάτορα το 1992.

Έκτοτε ενίσχυσαν το… βιογραφικό τους με μια σειρά από εντυπωσιακές διαρρήξεις, συμπεριλαμβανομένης της κλοπής ενός γιγάντιου χρυσού νομίσματος 100 κιλών, γνωστό ως το «Μεγάλο Φύλλο Σφενδάμου», αξίας περίπου 3.750.000 ευρώ, από το Μουσείο Μπόντε του Βερολίνου το 2017 και μιας ληστείας σε τράπεζα το 2014, που τους απέφερε 9.000.000 ευρώ και έληξε με την ανατίναξη του υποκαταστήματος.

«Η φυλακή κάνει τον άντρα»

Κατά καιρούς, τα μέλη της έχουν κατηγορηθεί και καταδικαστεί για εμπόριο ηρωίνης, για παραγωγή πλαστών πιστοποιητικών γέννησης και κλοπές. Σε μια περίσταση, ένας εισαγγελέας έκανε έκκληση στη μητέρα τους να τους δείξει τον σωστό δρόμο, όμως εκείνη απάντησε πως «η φυλακή κάνει τον άντρα». Τα τελευταία χρόνια οι Ρέμο είχαν έρθει σε βίαιες συγκρούσεις και με αντίπαλες συμμορίες, που είχαν λήξει με μαχαιρώματα, ανταλλαγές πυροβολισμών και, φυσικά, δολοφονίες.

Το γιγάντιο καναδικό νόμισμα δεν βρέθηκε ποτέ, με τις Αρχές να εκτιμούν ότι οι Ρέμο έλιωσαν τον χρυσό και τον πούλησαν, ενώ αναφορικά με την κλοπή στη Δρέσδη, οι ερευνητές προσπαθούν να ανακτήσουν όλη ή ένα μέρος της λείας, η οποία αποτελούνταν από κοσμήματα και αντικείμενα του 18ου αιώνα με πολύτιμους λίθους, πολλές «εκατοντάδες» διαμάντια, ένα από τα οποία… 49 καρατίων!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This