Κυριακή, 18 Απρίλιος 2021

Δωρεάν τεστ DNA «δείχνει» τον καρκίνο

5.000.000 Βρετανοί θα υποβληθούν σε χαρτογράφηση του γονιδιώματός τους από το Εθνικό Σύστημα Υγείας της χώρας τους, προκειμένου έτσι να προβλεφθεί καλύτερα οι πιθανότητες που έχουν να νοσήσουν από κάποια σοβαρή ασθένεια.

Το φιλόδοξο αυτό πρόγραμμα της Βρετανίας θα υλοποιηθεί σε χρονικό ορίζοντα πέντε ετών και θα παρέχεται δωρεάν στους συμμετέχοντες σε αυτό. Στους εθελοντές θα δίνεται μια έκθεση με ανάλυση των δεδομένων του τεστ DNA τους, στην οποία θα υπολογίζονται οι πιθανότητες που έχουν να νοσήσουν από θανατηφόρες ασθένειες, για παράδειγμα, από καρκίνο. Εν συνεχεία θα παρέχονται εξατομικευμένες συμβουλές σε κάθε συμμετέχοντα προκειμένου να αλλάξει τον τρόπο ζωής του ή θα του χορηγείται προληπτικά φαρμακευτική αγωγή.

Ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας Baroness Blackwood δήλωσε: «Με αυτό το πρόγραμμα θα μπορέσουμε να δώσουμε λύσεις σε θανατηφόρες ασθένειες, όπως ο καρκίνος και οι καρδιακές νόσοι, και να σώσουμε ζωές, εξασφαλίζοντας την υγεία της επόμενης γενιάς».
Για το project αυτό η κυβέρνηση θα διαθέσει 79 εκατομμύρια λίρες, ενώ 160 εκατομμύρια προέρχονται από φιλανθρωπίες και τον ιδιωτικό τομέα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ