Σάββατο 12/6/2021

Τραμπ εναντίον Pfizer: «Καθυστέρησε το εμβόλιο για να με σαμποτάρει στις εκλογές»

«Δεν θα είχατε εμβόλιο αν δεν ήμουν εγώ»

Ο Ντόναλντ Τραμπ επέστρεψε στην αίθουσα ενημέρωσης του Λευκού Οίκου για πρώτη φορά μετά τις εκλογές και ισχυρίστηκε ξανά ότι «κέρδισε», ενώ επιτέθηκε στους φαρμακευτικούς κολοσσούς, μεταξύ αυτών και η Pfizer, που -όπως  είπε- «συνωμοτούν» εναντίον του.

Επιτέθηκε στην Pfizer, τη μεγαλύτερη εταιρεία φαρμάκων στις ΗΠΑ, μόλις δύο ώρες μετά τη δήλωση της γραμματέως Τύπου του, Kayleigh McEnany, η οποία πήρε τα εύσημα για την ανάπτυξη του νέου εμβολίου κατά του κορωνοϊού εκ μέρους του προγράμματος Operation Warp Speed.

Ο Τραμπ κατηγόρησε την Pfizer ότι περίμενε να ανακοινώσει την επιτυχία των δοκιμών της φάσης III μέχρι την επομένη των προεδρικών εκλογών, προκειμένου να αποφύγει να τον βοηθήσει.

«Η Pfizer και άλλοι αποφάσισαν ακόμη και να μην εμφανιστούν με το εμβόλιο, παρά μόνο μετά τις εκλογές», δήλωσε ο Τραμπ και συνέχισε: «Το αρχικό τους σχέδιο ήταν να αξιολογήσουν τα δεδομένα τον Οκτώβριο. Έτσι επρόκειτο να βγουν τα αποτελέσματα τον Οκτώβριο, αλλά αποφάσισαν να τα καθυστερήσουν εξαιτίας αυτού που κάνω, κάτι που είναι εντάξει για μένα, γιατί ειλικρινά αυτό που κάνω είναι ένα πολύ μεγάλο πράγμα».

«Η Pfizer και άλλοι ήταν πολύ μπροστά στα εμβόλια – δεν θα είχατε εμβόλιο αν δεν ήμουν εγώ για άλλα τέσσερα χρόνια, επειδή η FDA δεν θα μπορούσε ποτέ να κάνει αυτό που έκαναν, αυτό που τους ανάγκασα να κάνουν», πρόσθεσε.

Ο Τραμπ έκανε αυτή την κατηγορία την ίδια μέρα που η Pfizer υπέβαλε το εμβόλιο COVID-19 στην Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων για άδεια έκτακτης ανάγκης, η πρώτη εταιρεία που το κάνει.

«Η μεγάλη φαρμακευτική βιομηχανία έτρεξε εκατομμύρια αρνητικές διαφημίσεις εναντίον μου κατά τη διάρκεια της καμπάνιας, την οποία κέρδισα παρεμπιπτόντως. Είχαμε τη φαρμακοβιομηχανία εναντίον μας. Είχαμε τα μέσα ενημέρωσης εναντίον μας. Είχαμε την τεχνολογία εναντίον μας. Είχαμε πολλή ανεντιμότητα εναντίον μας».

Για μήνες, ο Τραμπ παραπονιόταν ότι η φαρμακευτική βιομηχανία αφαίρεσε διαφημίσεις επικριτικές για τις εκτελεστικές εντολές που εξέδωσε τον Ιούλιο με σκοπό τη μείωση των τιμών των συνταγογραφούμενων φαρμάκων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ