A. Μπλίνκεν στο Στέιτ Ντιπάτμεντ και ένας Κουβανός στο υπ. Εσωτερικής Ασφάλειας οι επιλογές Μπάιντεν

Ο Τζον Κέρι, θα αναλάβει ειδικός απεσταλμένος για το κλίμα

Must Read

Ο ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε τους αξιωματούχους που θα στελεχώσουν μια σειρά κρίσιμων Υπουργείων και θέσεων συμβούλων στον Λευκό Οίκο, επιβεβαιώνοντας ότι ο Άντονι Μπλίνκεν θα είναι ο επόμενος επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, από τις 20 Ιανουαρίου.

Ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών του Μπαράκ Ομπάμα, Τζον Κέρι, θα αναλάβει ειδικός απεσταλμένος για το κλίμα, ένδειξη του πόσο σημαντικό θεωρεί αυτό το θέμα ο Δημοκρατικός εκλεγμένος πρόεδρος.

«Χρειάζομαι μια ομάδα που θα είναι έτοιμη από την πρώτη ημέρα», ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο Μπάιντεν. Οι συνεργάτες «είναι έμπειροι και δοκιμασμένοι σε κρίσεις, ενώ ταυτόχρονα είναι καινοτόμοι και επινοητικοί», πρόσθεσε.

Ο Τζέικ Σάλιβαν θα αναλάβει σύμβουλος του Μπάιντεν σε θέματα εθνικής ασφάλειας και η δικηγόρος Αβρίλ Χέινς θα είναι η επόμενη διευθύντρια των υπηρεσιών πληροφοριών. Η Λίντα Τόμας-Γκρίνφιλντ θα αναλάβει πρέσβειρα των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη.

Ο Μπάιντεν θα προτείνει επίσης για υπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας τον ισπανόφωνο Αλεχάντρο Μαγιόρκας, κουβανικής καταγωγής, σε μια προσπάθεια να ανατρέψει τη σκληρή μεταναστευτική πολιτική του Τραμπ. Ο 60χρονος Μαγιόρκας, που υπήρξε ομοσπονδιακός εισαγγελέας στην Καλιφόρνια, ήταν υφυπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας επί Μπαράκ Ομπάμα. Αν επικυρωθεί ο διορισμός του από τη Γερουσία, θα γίνει ο πρώτος επικεφαλής αυτού του σημαντικού υπουργείου που έχει γεννηθεί στο εξωτερικό. Ο Μαγιόρκας γεννήθηκε στην Αβάνα και έφτασε στις ΗΠΑ ως πολιτικός πρόσφυγας, μαζί με την οικογένειά του, όταν ήταν μόλις ενός έτους. Σήμερα είναι στέλεχος της δικηγορικής εταιρείας WilmerHale.

Την πρώτη ημέρα της προεδρίας του ο Μπάιντεν σκοπεύει να ανακαλέσει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς που είχε επιβάλει ο Τραμπ σε πολίτες 13 χωρών, κυρίως μουσουλμανικών ή αφρικανικών. Σχεδιάζει επίσης να υποβάλει στο Κογκρέσο ένα σχέδιο νόμου το οποίο θα περιλαμβάνει τις προϋποθέσεις για να αποκτήσουν την αμερικανική υπηκοότητα περίπου 11 εκατομμύρια μετανάστες που σήμερα θεωρούνται παράνομοι στις ΗΠΑ.

Ο Μπάιντεν θέλει επίσης να δώσει νέα πνοή στο πρόγραμμα DACA, το οποίο προστάτευε τους λεγόμενους «Ονειροπόλους», εκατοντάδες χιλιάδες παράτυπους μετανάστες που έφτασαν στις ΗΠΑ όταν ήταν ακόμη ανήλικοι και οι οποίοι σπούδασαν, ζουν και εργάζονται στη χώρα.

Ο Μαγιόρκας είχε ενταχθεί στην κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα το 2009, ως διευθυντής της Υπηρεσίας Ιθαγένειας και Μετανάστευσης (USCIS). Με την ιδιότητα αυτή επέβλεψε την εφαρμογή του προγράμματος DACA.

Ο Μπάιντεν έχει δεσμευτεί ότι θα προωθήσει νομοσχέδιο που θα επιτρέψει στους «Ονειροπόλους», κυρίως νεαρούς ισπανόφωνους, γεννημένους στο Μεξικό και άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής, να αποκτήσουν την υπηκοότητα. Σχεδόν οι μισοί «Ονειροπόλοι» ζουν σήμερα στην Καλιφόρνια και το Τέξας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αδιανόητη επίθεση του Άδωνι στην Ευρωπαία Εισαγγελέα για τα Τέμπη

Πρωτοφανής επίθεση κατά της Ευρωπαίας Εισαγγελέως που ερευνά το έγκλημα στα Τέμπη εξαπέλυσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, αναφορικά...

More Articles Like This