Ήρθε στο φως ψηφιδωτό ενός αγγέλου «Σεραφείμ» στην οροφή της Αγίας Σοφίας

Στην Ορθόδοξη Εκκλησία τα Σεραφείμ περιγράφονται ως τάγμα ασωμάτων που πλαισιώνουν το Θρόνο του Θεού

Must Read

Με ανοιχτό το στόμα έμειναν οι Τούρκοι στην Αγία Σοφία, όταν κατά την διάρκεια εργασιών αποσυναρμολόγησης ενός ικριώματος, εμφανίστηκε μετά από αιώνες ψηφιδωτό ενός αγγέλου «Σεραφείμ» στην οροφή στης Εκκλησίας!

Σύμφωνα με το sigmalive.com, το ικρίωμα αρχικά κατασκευάστηκε το 1993 και παρέμεινε μέσα στον κύριο τρούλο για 17 χρόνια, ώσπου το 2010 ελήφθη απόφαση να διαλυθεί. Ωστόσο, το 2013, το ικρίωμα ανακατασκευάστηκε για να βοηθήσει τους εργαζόμενους στις εργασίες αποκατάστασης.

Στην Αγία Σοφία, υπήρχαν συνολικά τέσσερις φτερωτές μορφές αγγέλων Σεραφείμ και Χρεβουβείμ που κατασκευάστηκαν κάπου μεταξύ 900-500 μ.Χ. και απεικονίζουν τους τέσσερις βιβλικούς αγγέλους που πιστεύεται ότι φρουρούν τον ουρανό.

Στην Ορθόδοξη Εκκλησία, τα Σεραφείμ περιγράφονται ως τάγμα ασωμάτων, από αυτά που, σύμφωνα με την ιουδαϊκή και χριστιανική παράδοση, πλαισιώνουν το Θρόνο του Θεού. Κατά τον προφήτη Ησαΐα, τα Σεραφείμ έχουν έξι πτέρυγες, για το λόγο αυτό ονομάζονται «εξαπτέρυγα». Από αυτές, οι δύο σκεπάζουν το πρόσωπο, οι άλλες δύο βρίσκονται στην πλάτη και οι άλλες στα πόδια.

Σύμφωνα με την Hurriet, το ψηφιδωτό είναι 1,5μ.x 1μ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τα βρώμικα παιχνίδια με τα απογευματινά χειρουργεία και ο προκλητικός Γεωργιάδης!

«Μόνο το 1% διαμαρτύρεται για τα απογευματινά χειρουργεία»

More Articles Like This