Αναφορά βόμβα του ΟΗΕ για τις σχέσεις Τουρκίας – ισλαμιστών τρομοκρατών

Must Read

Έκθεση – φωτιά του ΟΗΕ για την υποστήριξη της ισλαμικής τρομοκρατίας από την επίσημη Τουρκία!
Η Τουρκία εξακολουθεί να είναι ένας σημαντικός κόμβος διαμετακόμισης για ξένους τρομοκράτες και τζιχαντιστές και ένα ασφαλές καταφύγιο για το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και τις ομάδες που συνδέεται σε ολόκληρη την περιοχή, καθώς και για τις γυναίκες που διαφεύγουν από στρατόπεδα κράτησης στη Συρία, αποκάλυψε έκθεση του ΟΗΕ.

Η 26η έκθεση της Ομάδας Παρακολούθησης της Υποστήριξης και Κυρώσεων των Ηνωμένων Εθνών σχετικά με το ISIS, την Αλ Κάιντα και τα συνδεδεμένα άτομα και οντότητες υποβλήθηκε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ (UNSC) τον Ιούλιο του 2020.

Η πρώτη σελίδα της έκθεσης που καίει την Τουρκία για την υποστήριξη της στο ισλαμικό κράτος

Η ομάδα παρακολούθησης των Ηνωμένων Εθνών έχει συσταθεί για να υποστηρίξει την επιτροπή κυρώσεων κατά του ISIS και της Αλ Κάιντα σύμφωνα με τα ψηφίσματα 1526 (2004) και 2253 (2015) του Συμβουλίου ασφαλείας του ΟΗΕ.

Η έκθεση (παρ. 62) υπογράμμισε ότι τρομοκρατικές ομάδες που λειτουργούν κάτω από την ομπρέλα των Ταλιμπάν και ευθυγραμμίζονται με το ISIL-K στο Αφγανιστάν σχεδιάζουν να φτάσουν στην Τουρκία για να ενταχθούν στην τοπική «οργάνωση» της Κεντρικής Ασίας που είναι υπέρ του ISIS.

«Ο θάνατος του Αμπντουχολίκ, επικεφαλής των ισλαμιστών του Ουζμπεκιστάν στο ISIS, τον Ιανουάριο του 2020, συνέβαλε στην αποχώρηση τρομοκράτη από το Ουζμπεκιστάν που ανήκει στην ομάδα, και των μελών της οικογένειας του. Μια ομάδα τρομοκρατών της Κεντρικής Ασίας πήγε στην επαρχία Faryab, όπου εντάχθηκε στο Ισλαμικό Κίνημα του Ουζμπεκιστάν (IMU). Ένας άλλος φέρεται να ταξίδεψε στην επαρχία της Καμπούλ, σχεδιάζοντας να εγκαταλείψει το Αφγανιστάν μέσω της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν για την Τουρκία για να ενταχθεί στην τοπική οργάνωση της Κεντρικής Ασίας του ISIS », ανέφερε η έκθεση.

παιδιά στρατιώτες
Μέχρι και παιδιά στρατολογεί η Τουρκία για να πολεμήσουν στην Λιβύη!

Σύμφωνα με το έγγραφο του ΟΗΕ, ένας μεγάλος αριθμός γυναικών που συνδέονται με το ISIS φέρεται να διαφεύγει από τα στρατόπεδα, που βρίσκονται στο Idlib, στην Τουρκία με τη βοήθεια διεφθαρμένων φρουρών και λαθρεμπόρων (14η παρ.). και τα μέλη του Ισλαμικού Κινήματος του Ανατολικού Τουρκεστάν (ETIM) που βρίσκονται επί του παρόντος στην περιοχή Jisr al-Shughur του Idlib, επιδιώκουν να διέλθουν μέσω Τουρκίας και Ιράν στις βόρειες επαρχίες του Αφγανιστάν για να ενταχθούν στη θυγατρική ETIM εκεί (19η παρ.). Η περιοχή Jisr al-Shughur ελέγχεται πλήρως επί του παρόντος από τις τουρκικές δυνάμεις!

«Η ομάδα [ETIM] διεξάγει κοινές επιχειρήσεις με άλλες ένοπλες ομάδες, υπό την αιγίδα του HTS [Hayat Tahrir al-Sham]», ανέφερε η έκθεση. Το HTS είναι η τελευταία ενσάρκωση του μέτωπου al-Nusra, θυγατρικής της Αλ Κάιντα στη Συρία, και ελέγχει μεταξύ 8.000 και 10.000 μαχητών στη Συρία.

Το ETIM καταργήθηκε πρόσφατα από τη λίστα τρόμου της Ουάσιγκτον. «Το ETIM καταργήθηκε από τη λίστα επειδή, για περισσότερο από μια δεκαετία, δεν υπήρξαν αξιόπιστες ενδείξεις ότι το ETIM εξακολουθεί να υπάρχει», δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, σύμφωνα με το AFP. Μιλάμε για την απόλυτη υποκρισία! Μία τρομοκρατική οργάνωση με χιλιάδες τρομοκράτες, καθίσταται ανύπαρκτη για τις ΗΠΑ!

Το έγγραφο του ΟΗΕ επικεντρώθηκε επίσης στις χρηματοοικονομικές πηγές του Ισλαμικού Κράτους και ισχυρίστηκε ότι η τουρκική συνοριακή περιοχή δημιουργεί σημαντικά έσοδα για τη χρηματοδότηση των δραστηριοτήτων του. «Μέσω του ελέγχου της συγκεκριμένης επικράτειας και των εμπορικών διαδρομών, το Ισλαμικό Κράτος συγκεντρώνει περίπου 13 εκατομμύρια δολάρια το μήνα. Τα περισσότερα από αυτά τα κεφάλαια προέρχονται από την μαφιόζικου τύπου «φορολογία» των επιχειρήσεων, των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας και των τελωνείων και διοδίων που συγκεντρώθηκαν από διασταυρώσεις στα τουρκικά σύνορα και εσωτερικές συριακές γραμμές ελέγχου.  Ένα παρακράτος μαφία που μόνο από την συγκεκριμένη συνοριακή διέλευση εξασφαλίζει στους ισλαμιστές 4 εκατομμύρια δολάρια το μήνα, ανέφερε η έκθεση.

Τζιχαντιστές
Οι περιοχές που ελέγχει η Τουρκία στην βόρεια Συρία υποχρεώνονται να πληρώνουν προστασία στους ισλαμιστές τρομοκράτες

Η μεταφορά και ανάπτυξη τζιχαντιστών στη Λιβύη μέσω της Τουρκίας καταγράφηκε από την έκθεση του ΟΗΕ. «Αρκετά κράτη μέλη εξέφρασαν επίσης ανησυχίες για περίπου 7.000 έως 15.000 μαχητές που μεταφέρθηκαν από τη βορειοδυτική Αραβική Δημοκρατία της Συρίας στην Τρίπολη, μέσω της Τουρκίας, για να συμμετάσχουν στη σύγκρουση στη Λιβύη», ανέφερε η 30η παράγραφος της έκθεσης του ΟΗΕ.

Τον Ιούνιο, οι εισηγητές του ΟΗΕ απέστειλαν κοινή επιστολή στην τουρκική κυβέρνηση ζητώντας περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον ρόλο της στην πρόσληψη, χρηματοδότηση, μεταφορά και ανάπτυξη ισλαμιστών μαχητών στη Λιβύη. Σύμφωνα με τις καταγγελίες που υπογραμμίζονται στην επιστολή, η Τουρκία ανέπτυξε αποτελεσματικά μισθοφόρους σε ένοπλη σύγκρουση στη Λιβύη με τη στρατολόγηση, την ανάπτυξη και την πληρωμή μαχητών, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, από διάφορες συριακές ένοπλες ομάδες για να συμμετάσχουν σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Τρίπολη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This