Πειρατεία σε τάνκερ ελληνικών συμφερόντων ανοιχτά του Τόγκο

Οι πειρατές απήγαγαν τέσσερα μέλη του πληρώματος

Must Read

Πειρατεία εκδηλώθηκε το βράδυ της Κυριακής σε πλοίο της ναυτιλιακής εταιρείας του Βαγγέλη Μαρινάκη, στα ανοιχτά του Τόγκο.

Πρόκειται για το 38.000 τόνων δεξαμενόπλοιο «Agisilaos» της Capital Ship Management, το οποίο ναυπηγήθηκε το 2006. Σύμφωνα με πληροφορίες, το δεξαμενόπλοιο δέχθηκε επίθεση στις 21:12 της Κυριακής, ενώ έπλεε ανοιχτά των ακτών του Lome στο Τόνγκο, από ομάδα πειρατών οι οποίοι απήγαγαν τέσσερα μέλη του πληρώματος, που αριθμεί συνολικά 23 ναυτικούς, Ρώσους, Ρουμάνους και Φιλιππινέζους.

Το πλοίο κατέπλευσε αργότερα με ασφάλεια στο λιμάνι του Lome. Με επίσημη ανακοίνωσή της, η Capital Ship Management επιβεβαιώνει ότι σημειώθηκε περιστατικό που αφορά στην ασφάλεια του πλοίου «Agisilaos» και ότι έχει ξεκινήσει την υλοποίηση όλων των απαραίτητων μέτρων αντιμετώπισης μιας κατάστασης έκτακτης ανάγκης, με πρώτη την ενημέρωση των αρμόδιων λιμενικών και ναυτιλιακών αρχών.

Ωστόσο, η ανακοίνωση καταλήγει ότι, λόγω της ευαίσθητης φύσης του περιστατικού, δεν θα παρέχει περαιτέρω πληροφορίες για το θέμα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This