Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2021

Πειρατεία σε τάνκερ ελληνικών συμφερόντων ανοιχτά του Τόγκο

Οι πειρατές απήγαγαν τέσσερα μέλη του πληρώματος

Πειρατεία εκδηλώθηκε το βράδυ της Κυριακής σε πλοίο της ναυτιλιακής εταιρείας του Βαγγέλη Μαρινάκη, στα ανοιχτά του Τόγκο.

Πρόκειται για το 38.000 τόνων δεξαμενόπλοιο «Agisilaos» της Capital Ship Management, το οποίο ναυπηγήθηκε το 2006. Σύμφωνα με πληροφορίες, το δεξαμενόπλοιο δέχθηκε επίθεση στις 21:12 της Κυριακής, ενώ έπλεε ανοιχτά των ακτών του Lome στο Τόνγκο, από ομάδα πειρατών οι οποίοι απήγαγαν τέσσερα μέλη του πληρώματος, που αριθμεί συνολικά 23 ναυτικούς, Ρώσους, Ρουμάνους και Φιλιππινέζους.

Το πλοίο κατέπλευσε αργότερα με ασφάλεια στο λιμάνι του Lome. Με επίσημη ανακοίνωσή της, η Capital Ship Management επιβεβαιώνει ότι σημειώθηκε περιστατικό που αφορά στην ασφάλεια του πλοίου «Agisilaos» και ότι έχει ξεκινήσει την υλοποίηση όλων των απαραίτητων μέτρων αντιμετώπισης μιας κατάστασης έκτακτης ανάγκης, με πρώτη την ενημέρωση των αρμόδιων λιμενικών και ναυτιλιακών αρχών.

Ωστόσο, η ανακοίνωση καταλήγει ότι, λόγω της ευαίσθητης φύσης του περιστατικού, δεν θα παρέχει περαιτέρω πληροφορίες για το θέμα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ