Στο στόχαστρο των Δημοκρατικών η Πελόζι γιατί… καλύπτει τον Τράμπ

Must Read

Χρειάστηκε να απειλήσουν με…ανταρσία την Νάνσι Πελόζι, οι δημοκρατικοί βουλευτές, ώστε να υποχρεωθεί σε συζήτηση για το θέμα της ενεργοποίησης της  επίσημης διαδικασίας για την αποπομπή του Ντόναλντ Τραμπ. Σύμφωνα με  το ABC News η  πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, που ανήκει στους Δημοκρατικούς, συμφώνησε στην διεξαγωγή σήμερα το πρωί (τοπική ώρα Ουάσινγκτον) μιας συνεδρίασης κεκλεισμένων των θυρών, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει τις πιέσεις που δέχεται, από μερίδα βουλευτών που ανήκουν στο κόμμα της. Αν και η ίδια η Πελόζι, δηλώνει ότι δεν δέχεται πιέσεις για το θέμα Τράμπ,  η κοινοβουλευτική ομάδα των Δημοκρατικών στην Βουλή των Αντιπροσώπων γέρνει όλο και περισσότερο προς την κατεύθυνση της ενεργοποίησης της διαδικασίας της αποπομπής του αμερικανού Πρόεδρου.

“Δεν υπάρχει διαίρεση,” είπε η Πελόζι προς τους δημοσιογράφους, ενώ μία άλλη κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας των Δημοκρατικών είχε πραγματοποιηθεί το βράδυ της Δευτέρας.

Ωστόσο, μετά την κίνηση του προέδρου Τραμπ να εμποδίσει την κατάθεση του πρώην Νομικού Συμβούλου του Λευκού Οίκου Ντον ΜαΓκαν, χθες στο Κογκρέσο, ο ένας μετά τον άλλον, αρκετοί Δημοκρατικοί επιτέθηκαν στην Πελόζι, επικρίνοντας την για την στάση της.

Οι Δημοκρατικοί που υποστηρίζουν την έναρξη της διαδικασίας για την αμφισβήτηση της άσκησης των προεδρικών εξουσιών από τον πρόεδρο Τραμπ πιστεύουν ότι η ενεργοποίησή της, θα δώσει νέα ώθηση στις έρευνες που διεξάγονται από τις επιτροπές της Βουλής των Αντιπροσώπων, αλλά και θα ενισχύσει την επιχειρηματολογία τους, στις αίθουσες των δικαστηρίων, προκειμένου η κυβέρνηση Τραμπ να εξαναγκαστεί να παραδώσει πληροφορίες, αλλά και να επιτρέψει σε πρώην στελέχη της να καταθέσουν.

Η Πελόζι από τη μεριά της έχει συστήσει αυτοσυγκράτηση στους Δημοκρατικούς υποστηρίζοντας ότι δεν θα πρέπει να γίνουν βιαστικές κινήσεις κι ότι θα πρέπει να ολοκληρωθούν οι έρευνες των επιτροπών που βρίσκονται σε εξέλιξη, ώστε η κάθε κίνηση των Δημοκρατικών να στηρίζεται σε γεγονότα.

Η ίδια φοβάται ενδεχόμενες απρόβλεπτες επιπτώσεις διχασμού του εκλογικού σώματος, από βιαστικές κινήσεις των Δημοκρατικών, ενόψει της σταδιακής έναρξης του προεκλογικού αγώνα για τις προεδρικές εκλογές του 2020.

Πηγή: ABC News

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This