«Πράσινο φως» και από το Μεξικό στο εμβόλιο της Pfizer, αναστολή δοκιμών κινεζικού εμβολίου στο Περού

Ανεστάλησαν οι κλινικές δοκιμές κινεζικού υποψηφίου εμβολίου στο Περού λόγω νευρολογικής διαταραχής εθελοντή

Must Read

Ο ρυθμιστικός φορέας που είναι αρμόδιος για την αδειοδότηση φαρμάκων και εμβολίων στο Μεξικό ενέκρινε την κατεπείγουσα χρήση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech κατά του κορωνοϊού.

Την απόφαση της Ομοσπονδιακής Επιτροπής για την Προστασία έναντι των Υγειονομικών Κινδύνων (Comisión Federal para la Protección contra Riesgos Sanitarios, COFEPRIS) ανακοίνωσε ο υφυπουργός Υγείας Ούγο Λόπες Γκατέλ, στον οποίο έχει ανατεθεί ο συντονισμός των προσπαθειών για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας στη μεγαλύτερη ισπανόφωνη χώρα της Λατινικής Αμερικής ανέρχεται ως αυτό το στάδιο σε 113.019 νεκρούς επί συνόλου 1.229.379 μολύνσεων, κατά τα επίσημα στοιχεία. Πρόκειται για τον τέταρτο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων παγκοσμίως.

Ωστόσο, ο Λόπες Γκατέλ και άλλοι αξιωματούχοι έχουν τονίσει ότι οι αριθμοί τόσο των θανάτων όσο και των κρουσμάτων μάλλον είναι πολύ υψηλότεροι στην πραγματικότητα.

Περού: Ανεστάλησαν οι κλινικές δοκιμές κινεζικού υποψηφίου εμβολίου

Οι αρχές του Περού ανακοίνωσαν ότι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε προσωρινή αναστολή, για προληπτικούς λόγους, των κλινικών δοκιμών κινεζικού υποψηφίου εμβολίου, διότι ένας από τους εθελοντές που συμμετέχουν σε αυτές παρουσίασε νευρολογική διαταραχή.

«Πριν από μερικές ημέρες ενημερώσαμε, όπως οφείλαμε, τις ρυθμιστικές αρχές ότι ένας από τους συμμετέχοντες (στις κλινικές δοκιμές) παρουσιάζει νευρολογικά συμπτώματα που ενδέχεται να ανταποκρίνονται σε μια επιπλοκή γνωστή με την ονομασία (σ.σ.: σύνδρομο) Γκιγιέν-Μπαρέ», εξήγησε ο Χερμάν Μάλαγα, επικεφαλής ερευνητής στις δοκιμές του υποψηφίου εμβολίου της κινεζικής εταιρείας Sinopharm, σύμφωνα με τον Τύπο.

Το σύνδρομο Γκιγιέν-Μπαρέ είναι σπάνια νευρολογική διαταραχή, μη μεταδοτική, στην οποία το ανοσοποιητικό σύστημα του ασθενούς επιτίθεται σε μέρος του λεγόμενου περιφερικού νευρικού συστήματος. Μπορεί να προκαλέσει μυική αδυναμία και απώλεια της αίσθησης των ποδιών και των χεριών, ως παράλυση και ακόμη και τον θάνατο στις πιο σοβαρές περιπτώσεις.

Στο Περού ως την Παρασκευή ο απολογισμός της πανδημίας ανερχόταν σε 36.499 νεκρούς επί συνόλου 979.111 ανθρώπων που έχουν μολυνθεί, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This