Πέμπτη, 15 Απρίλιος 2021

Επίθεση με τοξικές ουσίες στον πολιτικό αντίπαλο του Πούτιν

Την ώρα που περισσότεροι από 1.300 διαδηλωτές που είχαν βγει στους δρόμους της Μόσχας, απαιτώντας ελεύθερες εκλογές, συλλαμβάνονταν από τις ρωσικές αρχές, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι, μεταφερόταν στο νοσοκομείο από τις φυλακές, όπου εκτίει νέα ποινή 30 ημερών, με την κατηγορία της διοργάνωσης των συγκεντρώσεων.

Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν πως ο Ναβάλνι μεταφέρθηκε χθες στο νοσοκομείο έχοντας υποστεί ισχυρό αλλεργικό σοκ. Η εκπρόσωπος του Κίρα Γιάρμις ωστόσο, από την πρώτη στιγμή τόνιζε ότι ο πολιτικός αντίπαλος του προέδρου Πούτιν δεν υπέφερε από αλλεργίες.

Σε αυτό φαίνεται να συμφωνεί και τουλάχιστον μια από τους θεράποντες γιατρούς, η οποία – σύμφωνα με τον Guardian – δήλωσε πως παρόλο που ο Ναβάλνι δεν αντιμετωπίζει κίνδυνο για τη ζωή του, εντούτοις τα συμπτώματα που παρουσιάζει φαίνεται να έχουν προκληθεί από «απροσδιόριστες χημικές ουσίες»!

Σύμφωνα με την οφθαλμίατρο Αναστασία Βασίλιεβα, η οποία είχε αναλάβει τον Ναβάλνι το 2017, όταν είχε κοντέψει να χάσει την όραση από το ένα του μάτι, μετά από επίθεση που είχε δεχθεί από οπαδούς του Πούτιν, ο Ρώσος πολιτικός σαφώς δεν έπαθε αλλεργικό σοκ αλλά ήρθε σε επαφή με τοξικές ουσίες «από τρίτο πρόσωπο».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ