Κυρώσεις για γέλια ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ στην Τουρκία!

Εκλιπαρούν τον Ερντογάν να σταματήσει να χρησιμοποιεί τους S-400 σε συνεργασία με την Ουάσινγκτον

Must Read

Πριν από λίγα λεπτά με ανακοίνωσή του ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Μάικ Πομπέο, ανακοίνωσε τις πολυθρύλητες κυρώσεις που επιβάλλουν οι Ηνωμένες Πολιτείες στην Τουρκία. Πρόκειται για κυρώσεις σε προσωπικό επίπεδο του επικεφαλής του οργανισμού οπλικών συστημάτων της Τουρκίας, Ισμαήλ Ντεμίρ καθώς κι άλλα στελέχη του οργανισμού.

Μιλάμε δηλαδή για φιάσκο άνευ προηγουμένου. Καθώς οι κυρώσεις αυτές δεν έχουν καμία σχέση τόσο με τον αγώνα που έδωσε ο φιλέλληνας γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ, όπως φυσικά και ο σχετικός νόμος «Αντιμετώπισης των εχθρών της Αμερικής μέσω κυρώσεων», CAATSA.

Δείτε ακόμα: Τουρκικό ΥΠΕΞ για αμερικανικές κυρώσεις: «Θα ανταποδώσουμε αυτή την παράλογη απόφαση»

Αντίθετα, στις δηλώσεις του Πομπέο, ο οποίος μόνο συγνώμη δεν ζητάει από την Άγκυρα, υπενθυμίζει πόσο πολύτιμος σύμμαχος είναι η Τουρκία και στην ουσία εκλιπαρεί τον Ερντογάν να σταματήσει να χρησιμοποιεί τους S-400 σε συνεργασία με την Ουάσινγκτον!

Έχουμε δηλαδή μία απόλυτη ταπείνωση της υπερδύναμης και όλου του πολιτισμένου κόσμου, εάν θυμηθούμε και την ντροπιαστική νύχτα στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ. Η Τουρκία που σφάζει σε τέσσερα μέτωπα, Λιβύη, Συρία, Ιράκ και Αρμενία, διαπράττοντας εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, δεν υπόκειται σε καμιά κύρωση για αυτά! Αντίθετα της επιβάλλονται κωμικές κυρώσεις από την Ουάσινγκτον επειδή αγόρασε ρωσικός πύραυλος. Δηλαδή για να το πούμε με απλά λόγια, η Τουρκία θα μπορούσε να συνεχίσει τα θηριώδη εγκλήματα της ανενόχλητη, αρκεί να έπαιρνε πύραυλος από την Αμερική.

Είναι δεδομένο ότι η κατάληξη με το θέμα Τουρκία δεν θα είναι καθόλου καλή. Για ολόκληρη την ανθρωπότητα. Και για αυτό θα ευθύνεται αποκλειστικά η Δύση.

Τι ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

«Η Τουρκία είναι ένας πολύτιμος σύμμαχος και ένας σημαντικός περιφερειακός εταίρος ασφάλειας για τις Ηνωμένες Πολιτείες και επιδιώκουμε να συνεχίσουμε την δεκαετία της ιστορικής μας παραγωγικής συνεργασίας στον τομέα της άμυνας, αφαιρώντας το εμπόδιο της κατοχής από την Τουρκία των S-400 το συντομότερο δυνατόν», ανέφερε σε δήλωσή του ο Μάικ Πομπέο ανακοινώνοντας τις κυρώσεις.

Οι επιβληθείσες κυρώσεις απαγορεύουν όλες τις άδειες εξαγωγής των ΗΠΑ και τις άδειες στην Προεδρία των αμυντικών βιομηχανιών της Δημοκρατίας της Τουρκίας, καθώς και το πάγωμα περιουσιακών στοιχείων και περιορισμούς βίζα για τον πρόεδρο του οργανισμού Δρ. Ismail Demir και άλλους ανώτερους αξιωματούχους.

Ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Κέιλ Μπράουν δήλωσε: «Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν κυρώσεις CAATSA στον κύριο οργανισμό προμηθειών άμυνας της Τουρκίας SSB για το ρόλο τους στην αγορά του συστήματος S400 από τη Ρωσία. Προσφέραμε άλλα, διαλειτουργικά συστήματα του ΝΑΤΟ και καταστήσαμε σαφές ότι οι S-400 της Τουρκίας δεν συνάδουν με τις δεσμεύσεις της Τουρκίας ως μέλος του ΝΑΤΟ. Το σύστημα S-400 της Τουρκίας ρισκάρει τη στρατιωτική τεχνολογία και προσωπικό των ΗΠΑ και βοηθά στην τροφοδότηση του αμυντικού τομέα της Ρωσίας. Προτρέπουμε όλες τις χώρες να αποφύγουν σημαντικές συναλλαγές με τον αμυντικό τομέα της Ρωσίας. Προτρέπουμε την Τουρκία να επιλύσει το πρόβλημα με τους S-400».

Η ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ:

The United States Sanctions Turkey Under CAATSA 231

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This