Δευτέρα 14/6/2021

Μόλις το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο καταδίκασε την Τουρκία για τον Ντεμιρτάς, δέχθηκε σφοδρή κυβερνοεπίθεση

Εντελώς τυχαία...

Η ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έγινε στόχος κυβερνοεπίθεσης μεγάλης κλίμακας που απέκλεισε προσωρινά κάθε πρόσβαση, αμέσως μετά την δημοσίευση της απόφασης με την οποία καταδικάζεται η Τουρκία για την κράτηση του Κούρδου πολιτικού Σελαχατίν Ντεμιρτάς.

«Αυτήν την στιγμή, δεν έχει διαπιστωθεί απώλεια δεδομένων», διευκρίνισε η υπηρεσία Τύπου του Δικαστηρίου.

Η κυβερνοεπίθεση, η προέλευση της οποίας δεν έχει επισήμως εξακριβωθεί (αλλά όλοι υποπτεύονται από που προέρχεται) και διήρκεσε πολλές ώρες, διαπιστώθηκε μετά την δημοσίευση της απόφασης για την κράτηση από τον Νοέμβριο 2016 στις τουρκικές φυλακές του Κούρδου πολιτικού Σελαχατίν Ντεμιρτάς, αναφέρεται στην ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με έδρα το Στρασβούργο, που κάνει λόγο για «κυβερνοεπίθεση μεγάλης κλίμακας…η οποία κατέστησε προσωρινά μη προσβάσιμη την ιστοσελίδα του» και για «πολύ σοβαρό περιστατικό».

Η επίθεση διήρκεσε μέχρι σήμερα το πρωί και η πρόσβαση στην ιστοσελίδα έχει αποκατασταθεί. Είναι η δεύτερη φορά που το «ΕΔΑΔ γίνεται στόχος κυβερνοεπίθεσης», αλλά αυτή είναι «μεγάλης κλίμακας», εξήγησε η υπηρεσία Τύπου. «Θα εξετάσουμε την συνέχεια που θα δοθεί στην υπόθεση αυτή», σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου.

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εξέδωσε χθες δριμεία, καταδικαστική απόφαση κατά της Τουρκίας για την κράτηση του Σελαχατίν Ντεμιρτάς. «Το Δικαστήριο απαριθμεί σειρά παραβιάσεων της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και απαιτεί την άμεση αποφυλάκισή του».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ