Σφαγές σε φυλακή στη Βραζιλία με 52 νεκρούς και 16 αποκεφαλισμούς!

Must Read

Τουλάχιστον 52 νεκροί κρατούμενοι είναι ο απολογισμός της εξέγερσης που σημειώθηκε στη φυλακή της Αλταμίρα, στην Πολιτεία Παρά της Βραζιλίας.

Η εξέγερση ξεκίνησε γύρω στις 7 το πρωί (13.00 ώρα Ελλάδας) και τελείωσε το μεσημέρι.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, τα 16 από τα θύματα αποκεφαλίστηκαν. «Επρόκειτο για μια σύγκρουση μεταξύ μελών αντιπάλων συμμοριών. Δύο φύλακες κρατήθηκαν όμηροι, όμως έχουν ήδη απελευθερωθεί», εξήγησε μια εκπρόσωπος των σωφρονιστικών υπηρεσιών της Παρά.

Η βόρεια Βραζιλία είναι μια στρατηγικής σημασίας περιοχή για τη μεταφορά κοκαΐνης που προέρχεται από τις γειτονικές παραγωγούς χώρες, όπως η Κολομβία, η Βενεζουέλα και η Βολιβία.

Το 2016 κρατούνταν σε φυλακές της Βραζιλίας 727.000 άνθρωποι, ενώ η χωρητικότητα των σωφρονιστικών ιδρυμάτων ανέρχεται μόλις στις 368.000 θέσεις, σε μια χώρα 210 εκατομμυρίων κατοίκων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This