Τρίτη 22/6/2021

Εμβόλια Pfizer/BioNTech: Επιπέδου αρχηγού κράτους τα μέτρα ασφαλείας στη μεταφορά τους προς τις 27 χώρες της ΕΕ

Φορτηγά ψυγεία φορτωμένα με εμβόλια ξεκινούν από το εργοστάσιο της Pfizer και αναχωρούν υπό αστυνομική συνοδεία προς κατευθύνσεις που δεν αποκαλύπτονται

Υπό ιδιαίτερα υψηλή αστυνομική επιτήρηση διεξάγεται η επιχείρηση μεταφοράς των εμβολίων των Pfizer-BioNTech από την βελγική μονάδα παραγωγής στο Πουρς, προς τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Συγκινούμαι να βλέπω τα πρώτα εμβόλια COVID19 να αποστέλλονται σε όλες τις χώρες της ΕΕ ταυτόχρονα», σχολίασε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Φορτηγά ψυγεία φορτωμένα με τις παρτίδες των εμβολίων ξεκινούν από το εργοστάσιο της Pfizer και αναχωρούν υπό αστυνομική συνοδεία προς κατευθύνσεις που δεν αποκαλύπτονται. Τα ΜΜΕ κρατούνται σε απόσταση, ώστε η επιχείρηση μεταφοράς των εμβολίων κατά του κορωνοϊού να γίνει με την μυστικότητα που επιβάλλουν λόγοι ασφαλείας.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βεβαιώνει ότι οι πρώτες δόσεις θα βρίσκονται εγκαίρως στις 27 χώρες μέλη της Ένωσης για την έναρξη της ευρωπαϊκής εκστρατείας εμβολιασμού στις 27, 28 και 29 Δεκεμβρίου.

«Συγκινούμαι να βλέπω τα πρώτα εμβόλια COVID19 να αποστέλλονται σε όλες τις χώρες της ΕΕ ταυτόχρονα. Σε λίγες μέρες, οι πρώτοι Ευρωπαίοι θα εμβολιαστούν. Τα εμβόλια θα είναι διαθέσιμα για όλους σύντομα. Μαζί, θα ξεπεράσουμε την πανδημία», σχολίασε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σε ανάρτησή της, που συνόδευε σχετικό βίντεο για τη μεταφορά των εμβολίων.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ