«Τσίμπησαν» 33χρονη χάκερ που έκλεψε τα στοιχεία 106 εκατ. πολιτών!

Must Read

Τα προσωπικά δεδομένα περισσοτέρων από 100 εκατομμύρια Αμερικανών και Καναδών πολιτών κατάφερε να κλέψει μια 33χρονη χάκερ, η οποία παραβίασε τα ηλεκτρονικά συστήματα της χρηματοπιστωτικής εταιρείας Capital One, που εδρεύει στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ και έχει παραρτήματα σε ολόκληρη τη χώρα.

Η κλοπή των προσωπικών δεδομένων έγινε γνωστή χθες από την ίδια την εταιρεία, η οποία ανακοίνωσε πως η φερόμενη δράστης έχει ήδη συλληφθεί.

Σύμφωνα με την Capital One, μεταξύ των προσωπικών δεδομένων που εκλάπησαν περιλαμβάνονται τα ονόματα, τα τηλέφωνα και οι διευθύνσεις 100 εκατομμυρίων Αμερικανών και 6 εκατομμυρίων Καναδών πολιτών καθώς επίσης 140.000 ΑΦΜ και 80.000 αριθμοί τραπεζικών λογαριασμών.

Όπως διευκρίνισε η χρηματοπιστωτική εταιρεία η χάκερ δεν απέκτησε πρόσβαση σε στοιχεία πιστωτικών καρτών. Το υπουργείο Δικαιοσύνης από την πλευρά του επιβεβαίωσε πως έχει ήδη συλλάβει μια μηχανικό λογισμικού από το Σιάτλ, την Πέιτζ Τόμσον, η οποία εργαζόταν σε εταιρεία τεχνολογίας.

Σύμφωνα με το FBI, η Τόμσον πραγματοποίησε την παραβίαση στις 17 Ιουλίου και στη συνέχεια υπερηφανευόταν για το «κατόρθωμα» της σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η Τόμσον αντιμετωπίζει τώρα ποινή φυλάκισης έως πέντε χρόνια και πρόστιμο 250.000 δολαρίων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This