Κάλεσμα Τραμπ στους οπαδούς του: Όλοι στην Ουάσιγκτον στις 6 Ιανουαρίου

Προσπάθεια άσκησης πίεσης να απορριφθούν οι ψήφοι των εκλεκτόρων των πολιτειών που ψήφισαν υπέρ του Μπάιντεν

Must Read

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε τους υποστηρικτές του να συγκεντρωθούν στην Ουάσιγκτον στις 6 Ιανουαρίου, σε μια ύστατη προσπάθεια να ασκήσει πίεση στο Κογκρέσο να μην επικυρώσει την νίκη του Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές.

Στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου ο Τραμπ έγραψε δύο μηνύματα στον λογαριασμό του στο Twitter με τα οποία καλούσε τους υποστηρικτές του να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση αυτή, χαρακτηρίζοντας τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου «τη μεγαλύτερη ΑΠΑΤΗ στην Ιστορία του έθνους μας».

«Τα λέμε στην Ουάσινγκτον στις 6 Ιανουαρίου. Μην το χάσετε. Θα ακολουθήσουν πληροφορίες», έγραψε την Κυριακή ο Τραμπ.

Στις 6 Ιανουαρίου ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς αναμένεται να προεδρεύσει μιας συνεδρίασης του Κογκρέσου προκειμένου να επικυρωθούν οι ψήφοι του Συμβουλίου των Εκλεκτόρων, σύμφωνα με τις οποίες ο Μπάιντεν συγκέντρωσε 306 εκλέκτορες και ο Τραμπ 232.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης αυτής, στην οποία συμμετέχουν οι γερουσιαστές και τα μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο αντιπρόεδρος θα ανοίξει και θα διαβάσει τα πρακτικά από την καταμέτρηση των ψήφων των εκλεκτόρων κάθε πολιτείας και θα ανακοινώσει τον νικητή των εκλογών. Η διαδικασία αναμένεται να είναι, όπως συνήθως, τυπική.

Όμως ο Τραμπ και οι υποστηρικτές του προσπαθούν να ασκήσουν πίεση στον Πενς να απορρίψει τις ψήφους των εκλεκτόρων των πολιτειών που ψήφισαν υπέρ του Μπάιντεν, μια εξουσία που διαθέτει μόνο ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This